3. jul. 2015
Af Lene Skriver Bak

Danica Curcic og Nicolas Bro skal spille sammen

Danica Curcic til filmfestival i Berlin i 2014, hvor hun blev udpeget til Shooting Star.
Danica Curcic til filmfestival i Berlin i 2014, hvor hun blev udpeget til Shooting Star.
All Over Press
Danica Curkic er sammen med blandt andre Nicolas Bro og Lars Brygmann netop nu ved at indspille en ny dansk film om jødeflugten i 1943.

En ny, dansk film om den danske jødeflugt til Sverige under krigen er på vej. Den har fået titlen ”Fuglene over sundet” og har blandt andre stortalentet Danica Curcic blandt de medvirkende.

Hun får følgeskab af stjerner som Nicolas Bro, Lars Brygmann og Laura Bro, ligesom David Dencik også er at finde på rollelisten.

LÆS MERE: Danica Curcic: Mine forældre er stolte af mig

Danica Curcic i ny rolle

Den unge Danica Curcic, der blev uddannet fra skuespillerskolen i 2012, har siden hun blev færdig haft mange jern i ilden.

Hun har spillet med i Hella Joofs komedie ”All Inclusive”, Bille Augusts anmelderroste drama om aktiv dødshjælp ”Stille hjerte” og den gennemgående rolle som Kimmie i Jussi Adler-Olsen-filmatiseringen ”Fasandræberne”.

Sideløbende med filmkarrieren, har Danica Curcic spillet på teaterscener rundt om i København, blandt andet i den anmelderroste version af ”Romeo og Julie” på Det Kongelige Teater og i monologen ”Lort” på Husets Teater, hvor Danica Curcic optrådte alene og nøgen på scenen.

Nu skal hun altså medvirke i en fortælling om de danske jøder, der tog flugten over sundet til Sverige fra de nazibesatte Danmark.

”Fuglene over sundet” er instrueret af Nicolo Donato, der tidligere har lavet filmen ”Broderskab” med Thure Lindhardt i hovedrollen. Filmen får efter planen premiere i efteråret 2016.

Læs mere om: