Danmark erobrer Cannes

Mads Mikkelsen
Mads Mikkelsen
Foto: Jesper Sunesen/BILLED-BLADET
Mads Mikkelsen er blot en af flere danskere, der indtager den franske filmby ved Cannes-festivalen.

Der bliver nærmest invasion af danskere i den franske filmby Cannes, når der til maj er filmfestival. De danske film har nemlig stor succes, fortæller Ekstra Bladet.

Nicolas Winding Refns nye film "Only God Forgives" med Ryan Gosling i hovedrollen er udtaget til at deltage i kampen om De Gyldne Palmer. Netop Nicolas Winding Refn og Ryan Gosling havde stor succes i Cannes med filmen "Drive", hvor Nicolas Winding Refn vandt prisen for bedste instruktør.

Desuden er både Mads Mikkelsen og Sara Hjort Ditlevsen med i kampen om palmerne i kraft af deres roller i udenlandske film, der deltager i konkurrencen.

Sara Hjort Ditlevsen vandt i marts i år en Bodil for bedste kvindelige hovedrolle i "Undskyld jeg forstyrrer". Hun medvirker i den hollandsk-dansk producereede film "Borgman", der er udtaget til hovedkonkurencen i Cannes. En ondsindet fabel om filmens hovedperson Borgman. Den danske skuespiller Benjamin Boe Rasmussen, der er gift med skuespiller Ditte Hansen, spiller også med i filmen.

Som første dansker nogensinde vandt Mads Mikkelsen sidste år en guldpalme i Cannes i kategorien "bedste mandlige skuespiller" for sin rolle i Thomas Vinterbergs film "Jagten".

Spændende bliver det, om han kan getage succesen i år, hvor han spiller med i filmen "Michael Kohlass", der er baseret på en roman fra 1800-tallet om en foretningsmand på rejse gennem Tyskland. Filmen er instrueret af franskmanden Arnaud des Palliéres.

Lige nu er Mads Mikkelsen aktuel i rollen som "Hannibal", så der vil uden tvivl være stor opmærkosmhed om den efterhånden internationalt kendte og ankendte skuespiller ved filmfestivalen i Cannes.

Og i år har Danmark også - netop i skikkelse af Thomas Vinterberg - en plads i juryen. Vinterberg skal nemlig være formand i juryen "Un Certain Regard".

 

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden