10. jan. 2013
Af af Malan Joensen

Dansk film nomineret til Oscar-statuette

Mikkel Boe Følsgaard, Alicia Vikander, Mads Mikkelsen og instruktør Nikolaj Arcel på den røde løber ved filmfestivalen i Berlin.
Mikkel Boe Følsgaard, Alicia Vikander, Mads Mikkelsen og instruktør Nikolaj Arcel på den røde løber ved filmfestivalen i Berlin.
Foto: AOP
”En kongelig affære” kæmper for en Oscar-statuette i kategorien Bedste udenlandske film

Den 24. februar, når den amerikanske Oscar-uddeling finder sted, skal instruktøren Nikolaj Arcel med og krydse fingre for, at det er ham, der skal gøre brug af sin takketale, når prisen for Bedste udenlandske film skal uddeles.

"En kongelig affære" er nemlig nomineret til at få en af de prestigefyldte priser, og det vil ikke være den første udmærkelse, den roste film modtager.

Mikkel Boe Følsgaard, der spiller kong Christian VII fik en Sølvbjørn for Bedste mandlige skuespiller ved filmfestivalen i Berlin i februar sidste år, hvor "En kongelig affære" havde verdenspremiere. Og juryen samme sted syntes også, at manuskriptet var så godt, at det fortjente en sølvbjørn.

Men roserne til den danske film stopper ikke her - "En kongelig affære" er også nomineret til en Golden Globe for bedste udenlandske film, og allerede søndag 13. januar vil det vise sig, om filmen også belønnes med dén pris.

Læs mere om: