Dansk gallaforestilling i Venedig

Tre verdensstjerner ved filmfestivalen i Venedig - Pierce Brosnan, Trine Dyrholm og Susanne Bier.
Tre verdensstjerner ved filmfestivalen i Venedig - Pierce Brosnan, Trine Dyrholm og Susanne Bier.
Foto: Martin Høien/BILLED-BLADET
Trine Dyrholm, Susanne Bier og Pierce Brosnan havde en fantastisk aften ved Venedig filmfestival.

Spændte. Med store smil. Fulde af glad forventning. Og for kvindernes vedkommende i deres fineste kjoler spiste holdet bag "Den skaldede frisør" middag på den eksklusive Ristorante Favorita halvanden time før filmens verdenspremiere på Venedigs filmfestival søndag aften.

De ankom til restauranten i festivalens officielle limousiner omkring klokken 20.30, spiste og forlod restauranten igen med kurs mod den røde løber 20 minutter før gallapremieren klokken 22.15.

James Bond alias Pierce Brosnan viste sig nok en gang som den fuldendte gentleman over for sin medspiller Trine Dyrholm, der strålede som stjernen over dem alle i sin hvide Jesper Høvring-kjole, Marianne Dulong-øreringe og Georg Jensen-armbånd. Hun har i weekenden ført sig frem med en ynde og en selvsikkerhed, der har betaget alle i Venedig. Ikke mindst filmens producer, Vibeke Windeløv.

- Det internationale pressemøde i eftermiddag gik jo utrolig godt. Det pudsige var, at der overhovedet ikke var nogen aggressioner fra nogle af pressefolkene, som der ellers plejer at være ved den slags arrangementer. Det var en særlig fornøjelse at se, hvordan Trine håndterede det kæmpestore opbud af journalister og charmerede alle. Hun var vidunderlig og samtidig klog at høre på, siger Vibeke Windeløv til BILLED-BLADET foran Ristorante Favorita, mens holdet venter på at blive kørt til festivalpalæet i limousinerne.

Pierce Brosnan står i baggrunden med sit uudgrundelige smil og venter på bilerne. Da de kommer, giver han Trine Dyrholms arm et klem, tager hendes hånd og leder hende elegant ind på bagsædet af den første bil i kortegen. Vibeke Windeløv sukker.

- Pierce er simpelthen det sødeste og rareste menneske, man kan forestille sig. Han er bare så sød helt ud i den yderste fiber af sin lilletå. Da vi skulle filme i Sorrento, hentede jeg ham i lufthavnen i en gammel Fiat Panda. Tænk, hans producent hentede ham i en gammel skrammelkasse. Det havde han ikke prøvet før, men han morede sig. Og i den næste måned i Italien kørte han selv rundt i en Fiat 500 i stedet for de store limousiner, han er vant til at blive transporteret i, fortæller Vibeke Windeløv, der de seneste dage i Venedig kun er blevet bestyrket i sin tro på, at "Den skaldede frisør" kommer til at klare sig godt ude i den store verden.

- Mine samarbejdspartnere i Los Angeles synes jo, at filmen er fantastisk. Normalt siger de, at "comedies do not travel". Komedier, bortset fra amerikanske, klarer sig som regel dårligt uden for deres hjemlande, men de og jeg tror på, at den her kan blive en succes, siger hun.

Allerede søndag eftermiddag indrømmede filmens instruktør, Oscar-vinder Susanne Bier, at hun var nervøs før aftenens gallapremiere. Her 20 minutter før sandhedens to timer i festivalpalæet er hendes nervøsitet tydelig. Hun ser fantastisk ud i sin sorte Elise Gug-kjole og sit specialdesignede halssmykke, som Josephine Bergsøe har kreeret til aftenens begivenhed, men noget af hendes sædvanlige selvsikkerhed er gemt bag et usikkert smil.

Heldigvis har hun god støtte i sin familie. Hendes samlever, Jesper Winge Leisner, står ved hendes side, ligesom de stolte forældre, Hennie og Rudolph Bier, på henholdsvis 76 og 82 år, har taget turen til Lidoen for at bakke deres datter op. De har følgeskab af deres søn og Susanne Biers bror, Jacob Bier.

- Men så er det heller ikke værre med nerverne. Jeg var utrolig glad for modtagelsen på det internationale pressemøde i eftermiddag, smiler Susanne Bier, inden hun sætter sig ind i bilen til Brosnan og Trine Dyrholm og kører til den røde løber, hvor hele holdet bliver modtaget af et blitzende lyshav og en speedsnakkende TV-journalist fra italienske RAI, der interviewer dem til direkte lands-TV.

Trine Dyrholm lader igen til at være i totalt overskud. Umiddelbart før modtagelsen på den røde løber smiler hun afslappet til BILLED-BLADET og siger:

- Jeg har det storartet. Det hele har bare været så fint hernede.

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden