Dansk Oscar-vinder klar med ny film: Disse seriefavoritter skal spille hovedrollerne

Anders Walter med sin Oscar.

Anders Walter med sin Oscar.

Arkivfoto: Hanne Juul
Anders Walter vandt en Oscar i 2014 og er nu klar med sin første danske spillefilm. Se hvem han har lokket til at spille med.

Anders Walter vandt en Oscar for bedste kortfilm med filmen "Helium" i 2014.

Den danske tegner, filminstruktør og manuskriptforfatter er nu, efter flere års planlægning, klar med sin første danske spillefilm, der har fået titlen "Befrielsen".

Filmen, der handler om håndteringen af de hundredtusinder af tyske flygtninge, der kom til Danmark lige før og efter befrielsen af Danmark i foråret 1945, har Anders Walter selv skrevet manuskriptet til og optagelserne er netop begyndt på Fyn.

Den danske Oscar-vinder har samlet et sandt stjernecast til sin danske spillefilmsdebut.

Filmens højskoleforstanderpar, Jacob og Lis, spilles af Pilou Asbæk, der vender tilbage til dansk film efter en succesfuld periode i udlandet med blandt andet en stor rolle i megahittet "Game of Thrones", og Katrine Greis-Rosenthal, der blandt andet har medvirket i "Sygeplejeskolen" på TV 2.

Med i filmen er også en anden seriefavorit, nemlig Morten Hee Andersen, der var blandt de medvirkende i både "Sygeplejeskolen", "Herrens Veje" og "Fred til lands".

Også Ulrich Thomsen og Jens Jørn Spottag, der lige har været aktuel som sagfører i "Badehotellet", er at finde på rollelisten til "Befrielsen", der forventes at få dansk premiere i september 2023.

Spar 281 kr. på 13. nr. af BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden