Torsdag, 25. april 2019 - af Ulrik Ulriksen

Dansker med mange ansigter bliver ny James Bond-skurk

David Dencik og Daniel Craig.
David Dencik og Daniel Craig.
Fotomontage: Martin Høien og MEGA
James Bond får sikkert blodig kamp til stregen, når en nybagt dansk skurk gør livet surt for ham i den næste agent 007-film.
Optagelserne til den nye James Bond-film, der er nummer 25 i rækken, har en markant dansk skuespiller på rollelisten.   Ifølge flere medier, deriblandt TV 2, er David Dencik kommet gennem nåleøjet og er blevet udvalgt til at gøre livet surt for agent 007 i den nye film med premiere næste år. I det længe ventede actiondrama spiller han overfor Daniel Craig, der for femte gang trækker i smoking med sin skarpladte Walther PPK-pistol i inderlommen.  

Transkønnet og jøde

David Dencik er født i Sverige i 1974, og han har gjort sig bemærket i flere danske og svenske film. Han har blandt andet portrætteret en uhyggelig og pervers forbryder i filmen ”Fasandræberne” fra 2014. Dencik kan dog mere end at spille uhyggelig, og han er i det hele taget en skuespiller med mange ansigter. Det har han vist i hovedrollen som transkønnet i ”En soap”’ og som jøde på flugt i ”Fuglene over sundet”.    

Dencik og Craig kender hinanden

David Dencik kender faktisk allerede Daniel Craig ganske godt. Dencik og Craig har spillet sammen i ”The Girl with the Dragon Tattoo” fra 2011. Kemien mellem de to var dengang sprængfarlig på lærredet, og det skal genskabes i Bond-filmen. Der venter altså et godt og frugtbart Bond-samarbejde, der indledes i næste uge med de første optagelser på Jamaica.   

Fjerde danske Bond-skurk

David Dencik bliver den fjerde dansker i en skurkerolle i Bond-universet. Tre danske stjerner har før Dencik været modbydelige ved agent 007. Trioen, der har tiltalt Bond på ondskabsfuldt engelsk med modbydelig dansk accent, består af Ulrich Thomsen, Mads Mikkelsen og Jesper Christensen.      

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden