5. dec. 2014
Af Dorte Quist

Dar Salim fra TV-serien Dicte med i amerikansk storfilm

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/sh-46099.jpg
Foto: AOP
Danske Dar Salim har rollen som den egyptiske "Commander Khyan" og spiller overfor Christian Bale.

Vi kender Dar Salim fra TV-serierne "Borgen", "Broen" og "Dicte", og nu kan vi også se ham på det helt store filmlærred, når der 1. juledag er premiere på Hollywood-storfilmen "Exodus".

Dar Salim, 37, har nemlig fået rollen som den ægyptiske "Commander Khyan" i Ridley Scotts bibelske drama om Moses (spillet af Christian Bale) og den ægyptiske farao (spillet af Joel Edgerton).

"Exodus" blev filmet sidste år, og Dar Salim er ikke bleg for at indrømme, at han blev lidt mundlam, da han kom til første indspildningsdag, som skulle foregå i et "krigsråd", fortæller han til magasinet Soundvenue.

- Jeg forestillede mig et bord med fem mennesker rundt om. Men de havde simpelthen bygget det indvendige af et gammelt ægyptisk palads i 1:1-størrelse. Der stod hundredvis af sorte mænd i bar overkrop med lange spid, og folk med vilde frisurer gik rundt blandt geparder. Midt i rummet sad John Turturro, Bale og Edgerton om et bord. Og jeg skulle så åbne hele ballet med den første replik. Der tænkte jeg godt nok: "Ok, du vil så lave film, siger du? Så værsgo!".

Dar Salim bor i København sammen med filmproduceren Meta Louise Foldager, som han har en søn sammen med.

Læs mere om: