8. dec. 2013
Af dkeditorial

Den skaldede frisør vinder stor filmpris

https://imgix.billedbladet.dk/lost_media/35673.jpg
Foto: Martin Høien/BILLED-BLADET
- En af de allervigtigste priser i min karriere, siger den danske instruktør Susanne Bier.

Den danske filminstruktør Susanne Bier har gjort det igen - vundet en af de mest eftertragtede filmpriser.

Det skete lørdag aften, da hendes film "Den skaldede frisør" vandt prisen for 'bedste komedie' ved European Film Awards i Berlin, skriver Ritzau.

Og selv om Susanne Bier har vundet flere store priser, herunder en Oscar, er det en meget stolt og glad instruktør, der dog ikke selv var til stede i Berlin på grund af filmoptagelser i Danmark:

- Den her pris er uden sammenligning en af de allervigtigste i min karriere. Det er så stort, siger Susanne Bier ifølge Ritzau.

Dyrholm modtog prisen

- Det er generelt sjældent, at komedier bliver overøst med priser, og jeg er helt vildt stolt af, at Den skaldede frisør nu er kåret til årets komedie i Europa. Jeg tror, at akademiets medlemmer er faldet for, at vi i filmen har taget et meget alvorligt emne og brugt humor og komediens elementer til at fortælle historien, lyder det fra succes-instruktøren.

Til at modtage prisen, der er det europæiske svar på en Oscar, var filmens hovedrolleindehaver, Trine Dyrholm, der selv har modtaget både en Robert og en Zulu Award for rollen som den kræftsyge mor, hvis datter skal giftes.

I Den skaldede frisør spiller Dyrholm over for Hollywoodstjernen Pierce Brosnan.

Læs mere om: