Derfor holdt Susse Wold 27 års filmpause

Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
Den 75-årige skuespiller siger, at hun blev tilbudt for dårlige roller.

Hele 27 år skulle der gå fra Susse Wolds film ”Den kroniske uskyld” fra 1985, hvor hun spillede den iskolde fru Junkersen, til hun atter kunne opleves på det hvide lærred.

Til TV2.dk fortæller hun, hvorfor der skulle gå så mange år, og hvad der fik hende til at takke ja til Thomas Vinterberg, der var manden, der fik den store skuespiller ud af sin lange filmpause og med i "Jagten", hvor Susse Wold spiller rollen som Grethe.

- Jeg har ikke lavet film i mange år, fordi jeg kun fik tilbudt dårlige film med dårlige manuskripter. Og de roller jeg fik tilbudt var dårlige. Jeg fik stort set kun tilbudt roller, hvor jeg skulle spille rige, småfulde damer fra bourgeoisiet. Og det gad jeg ikke, siger Susse Wold, hvis rolle som Gitte Graae i "Matador" også gik en smule i den retning.

I tiden mellem 1985 og 2012 blev det til enkelte optrædener i tv-serier og et par julekalendere, men ellers var det ikke meget, man så til Susse Wold. Først i 2012 var den smukke skuespiller endelig tilbage på film. Og det skete efter hendes første casting til en rolle nogensinde. Men Thomas Vinterbergs ønskede hende med i sin kæmpesucces "Jagten".

- Det var skønt at arbejde sammen med Thomas Vinterberg. Han tilbød mig en anden slags rolle, end dem jeg havde fået tilbudt tidligere. Og det var vidunderligt at være med. Der var meget varme, kærlighed og talent på settet til "Jagten", siger Susse Wold, der efterfølgende blev belønnet med både en Bodil- og en Robert-statuette for Bedste kvindelige birolle i filmen - og siden fik ”Jagten” intet mindre end en Oscarnominering.

Så jo, der blev tale om lidt af et comeback for Susse Wold, og tilmed var det en fornøjelse for hende at lave film igen.

- Det er meget bedre at være i filmverdenen, end da jeg var ung. I gamle dage, der kunne jeg som skuespiller overhovedet ikke blande mig i min rolle. Men det var Thomas Vinterberg meget åben for, fortæller Susse Wold.

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden