26. apr. 2021
Af Julie Lund Rosenfeldt Isen

Druk vinder Oscar: Sådan reagerede Thomas Vinterberg

Til premieren på ”Druk” i 2020.
Til premieren på ”Druk” i 2020.
Foto: Martin Høien
Den danske film ”Druk” blev kåret som Bedste Internationale Film ved årets Oscar-uddeling.

Den danske film ”Druk” levede op til sin favoritværdighed og løb afsted med prisen som Bedste Internationale Film ved årets Oscar-uddeling.

Den danske film vandt dermed over de fire andre film, der var nomineret i den kategori, fra Hong Kong, Rumænien, Tunesien og Bosnien-Hercegovina.

Det var en meget rørt Thomas Vinterberg, der kunne gå på scenen og modtage den flotte, gyldne statuette:

- Jeg har forberedt min takketale, siden jeg var fem år, og nu er jeg her, det er fantastisk, sagde instruktøren med et smil på læben.

https://imgix.billedbladet.dk/20210426-014337-7_55mb_1.jpg
Thomas Vinterberg og hustruen, Helene, på den røde løber til Oscar-uddelingen 2021.
Foto: Ritzau/Scanpix

I sin rørende takketale takkede han hele holdet og skuespillerne bag ”Druk”, sin familie og ikke mindst sin datter Ida, der døde i en trafikulykke få dage inde i filmoptagelserne i 2019.

- Vi lavede denne film for hende. Ida, det, der lige er sket, er et mirakel, og du er en del af det mirakel. Måske har du trukket i nogle tråde et sted? Den her er til dig, afsluttede Thomas Vinterberg med tårer i øjnene sin takketale, der modtog et stort bifald fra salen.

Filmen ”Druk”, der på engelsk har fået titlen ”Another Round”, handler om fire gymnasielærere, der beslutter sig for at teste en teori om, at mennesket er født med en halv alkoholpromille for lidt.

De fire hovedroller bliver spillet af Lars Ranthe, Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen og Magnus Millang.

Sidste gang, at en dansk film vandt i kategorien Bedste Internationale Film, var i 2011, da Susanne Bier modtog den fornemme pris for sin film ”Hævnen”.

Læs mere om: