Fredag, 8. januar 2016 — af af Casper Nielsen

EM '92 holdet kan vinde igen

Foto: Chris Geisnaes
Det danske fodboldlandshold, der vandt EM i 1992, kan sejre igen ved uddelingen af årets Bodil-priser
Richard Møller Nielsens fodboldmirakel fra sommeren 1992, hvor Danmark vandt EM pokalen i Sverige, kan nu også ende med at udløse den fornemste danske filmpris. Danske Filmkritikere har netop afsløret, hvem der skal dyste om årets Bodil-statuetter. I kategorien Bedste danske film er ”Sommeren ’92” blandt de nominerede. Bodilprisen 2016 uddeles lørdag 5. marts på Bremen Teater i København og sendes live i biografer fra Skagen til Svaneke. Kasper Barfoeds filmatisering af de danske EM-fodboldheltes bedrifter i "Sommeren ’92" har kvalificeret sig til hele fem nomineringer. Udover Bedste danske film er Ulrich Thomsens portræt af den stædige, stolte og vedholdende fynske landstræner Ricardo, der skulle så meget igennem, før triumfen var i hus, indstillet som Bedste mandlige hovedrolle. Ricardos faste støtte på hjemmebanen i Over Holluf, hans hustru Jonna – i filmen spillet af Lene Maria Christensen – kan også hjembringe Bodil-prisen for Bedste kvindelige birolle.

Ellen Hillingsø er vært

Også I kategorien bedste mandlige birolle kan Bodil prisen ende hos det fiktive EM. Både Esben Smed og Henning Jensen er nemlig nomineret her. Esben Smed for sit portræt af John "Faxe" Jensen, helten der ”ramte den lige i røven” mod tyskerne i finalen. Esben Smed kan i øvrigt i øjeblikket ses i rollen som den unge mekaniker og biltyv Nicky i DR-serien "Bedrag".
Esben Smed
Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
Og Henning Jensen for den piberygende holdleder Kaj Johannsen, der var Ricardos faste støtte på bænken. Ellen Hillingsø er aftenens værtinde og styrer slagets gang, når den danske kritikerpris uddeles for 69. gang. Udover "Sommeren '92" står slaget mellem filmene ”Under sandet”, ”Krigen”, ”Idealisten”, og ”Bridgend”. LÆS MERE: Ulrich Thomsen fik pris for rollen som Ricardo

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden