Far til fire-producent: Vi prøvede scenen tre gange

Foto: AOP
Filmproducenten Henrik Møller, der står bag "Far til fire"-filmen med Bodil Jørgensen, forsvarer sig.

Filmproducenten bag "Far til fire"-filmen, hvor Bodil Jørgensen kom alvorligt til skade, kommenterer nu for første gang ulykken.

Henrik Møller-Sørensen fra ASA-film siger til BT i dag, at han er forundret over, at Morten Søborg (Bodil Jørgensens mand, red.) de sidste par dage har kritiseret sikkerheden på filmoptagelsen på Mandø.

- Jeg er forundret over, at han har så mange udtalelser, når har ikke var til stede. Der er mange af de ting, han siger, vi ikke kan genkende.

- Vi er en af de produktioner, der har tid og penge til rådighed, vi kan koncentere os om sikkerhed og den slags. Vi er et af de selskaber, der har god tid til optaglserne, vi bruger otte uger, hvilket der ikke er mange, der gør. Så der er ikke noget med, at vi japper tingene igennem eller er under tidspres.

Ved at blive undersøgt

Men da BT spørger Henrik Møller-Sørensen, om "ASA-film så ikke sætter sikkerheden over styr på denne her eller andre produktioner" svarer han:

- Lige præcis det der vil jeg ikke kommentere. Fordi det er netop det, som Arbejdstilsynet er ved at undersøge. Om vi har handlet forsvarligt.

Men Henrik Møller-Sørensen siger dog så meget til BT, at filmselskabet prøvede scenen med traktoren tre gange uden skuespillere inden ulykken, hvor Kurt Ravn sad ved rattet, og Bodil Jørgensen stod på laddet bagved. 

Første ulykke

Henrik Møller-Sørensen kan dog godt forstå Morten Søborgs reaktion.

- Jo, det kan jeg udmærket forstå. Jeg ville også selv blive oprevet, hvis min kone var udsat for noget tilsværende. Men det er ikke det samme som, at vi har handlet uforsvarligt. Og jeg vil også gerne sige, at det er første gang i de 35 år, jeg har lavet film, at der er sket sådan en ulykke, siger Hernik Møller-Sørensen til BT.

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden