”Fasandræberne” slår rekord

Foto: Hanne Juul (BILLED BLADET)
Filmen ”Fasandræberne” med Nikolaj Lie Kaas og Fares Fares er den største danske åbningsweekend nogensinde - hvis man tæller dens mange snigpremierer med.

Nikolaj Lie Kaas, Fares Fares og resten af holdet bag ”Fasandræberne” har høstet et fornemt trofæ, skriver Zentropa og Nordisk Film i en pressemeddelelse.

Efter weekenden og diverse snigpremierer har de solgt forrygende 131.480 billetter.

Zentropas anden film i Afdeling Q-serien tegner sig dermed for den tredjestørste åbningsweekend nogensinde for en dansk film.

Regner man de 63.065 solgte snigpremierebilletter med kommer ”Fasandræberne” blot fire dage efter premieren op på 194.545 solgte billetter. Og det gør den til den bedste åbningsweekend for en dansk film nogensinde - inklusiv snigpremierer.

”Fasandræberne” ligger også på en suveræn førsteplads på ugens biografliste.

Statistisk set overgås den kun af ”Anja og Viktor”, der solgte 150.813 billetter i 2001 samt ”Klovn – The Movie”, der solgte 140.333 billetter i 2010. 

”Kvinden i buret” – den første film i serien baseret på Jussi Adler Olsens romaner - solgte 120.522 billetter i åbningsweekenden, og når man talte snigpremierebilletter med, nåede den op på 175.314 solgte billetter.

Det tal har "Fasandræberne" nu slået med godt 20.000 billetter.

- Det er en fantastisk start for filmen, og med det virkeligt stærke "word-of-mouth" som vi oplever, at publikum giver filmen, er der bestemt mulighed for, at "Fasandræberne" når over 6-700.000 solgte billetter, siger Jan Lehmann, Direktør for Nordisk Film Distribution.

 

 

 

 

 

 

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden