Filminstruktør Kathrine Windfeld fik rørende bisættelse

Kathrine Windfelds søn Otto gik forrest, og hendes bror, Rasmus Windfeld, var med til at bære kisten (forrest til venstre). Han er gik med skuespilleren Ann Eleonora Jørgensen, som ses allerbagerst i billedet sammen med sine børn

Kathrine Windfelds søn Otto gik forrest, og hendes bror, Rasmus Windfeld, var med til at bære kisten (forrest til venstre). Han er gik med skuespilleren Ann Eleonora Jørgensen, som ses allerbagerst i billedet sammen med sine børn

Foto: Martin Høien
Lars Mikkelsen, Sofie Gråbøl og mange andre skuespillere tog sammen med familien en følelsesladet afsked med instruktøren, der døde af en aggressiv hjernetumor, 48 år gammel.

Kathrine Windfeld er blevet bisat.

Venner, kolleger og ikke mindst familien sagde fredag et sidste farvel til den afdøde instruktør i Johannes Kirken på Nørrebro i København.

Kathrine Windfeld døde af en aggressiv hjernetumor, 48 år gammel.

Med tonerne fra Poul Dissing og Benny Andersens sørgmuntre sang ”Go’ nu nat - og gå nu lige hjem” blev der sagt et sidste farvel til den talentfulde instruktør.

Kendte skuespillere tog afsked

Blandt de mange kolleger, der var med til at tage afsked, var Lars Mikkelsen, der spiller hovedrollen i instruktørens sidste, kommende værk, DR-serien ”Mord uden grænser”.

Men også Sofie Gråbøl – som Windfeld instruerede i ”Forbrydelsen 3” – dukkede op sammen med DR’s dramachef Piv Bernth.

Skuespillerne Sonja Richter, Ann Eleonora Jørgensen, Anette Støvelbæk, Bodil Jørgensen, Mille Dinesen og Thomas Levin var der også.

Debatøren Clement Kjærsgaard, instruktørkollegaerne Barbara Rothenborg, Ole Christian Madsen, Lotte Svendsen og Lars Kaalund, politikeren Mogens Jensen og mange flere udviste deres respekt.

Blev døbt i samme kirke

Kathrine Windfeld sov stille ind på et hospice efter få ugers sygdom. Hun døde af en meget aggressiv form for hjernetumor, som hun bare seks uger forinden slet ikke anede, at hun havde.

Den svenske komponist Jean-Paul Wall – som Windfeld lærte at kende, da hun lavede den svenske TV-serie ”Kronprinsessen” - havde komponeret et orgelværk, der blev spillet i kirken til ære for hans gode veninde.

Når hun blev bisat fra Johannes Kirken, var det fordi, Kathrines farfar var præst i kirken i 25 år, hendes forældre blev gift i den, og selv blev hun også døbt her.

Samlede penge ind

I stedet for blomster bad familien om bidrag til ”Kathrine Windfelds mindelegat”.

De indsamlede penge vil de næste fem år blive uddelt til en person på Kathrine Windfelds fødselsdag den 21. august.

Kathrine Windfeld har efterladt sig sin 14-årige søn Otto, der sammen med resten af den efterladte familie var med til at bære kisten ud af kirken.

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden