13. apr. 2021
Af Majken Munk

Glædeligt gensyn! Disse danske film åbner biograferne

Karen-Lise Mynster, Søren Kragh-Jacobsen og Jesper Christensen
Karen-Lise Mynster, Søren Kragh-Jacobsen og Jesper Christensen
Foto: Martin Høien
Der er ikke så lang tid til, at vi igen kan komme i biografen. Når det sker, vender to danske film tilbage på det store lærred.

Danmark er så småt ved at åbne op igen efter den omfattende nedlukning op til jul 2020.

Efter planen kan de danske biografer åbne den 6. maj, og allerede nu er sløret løftet for, hvilke danske film de åbner med.

Få dage i biffen

Fælles for de to danske film, der den 6. maj igen er at se i danske biografer, er, at de kun fik meget få dage i biografen, før der blev lukket ned.

17 dage nåede Anders Thomas Jensens ”Retfærdighedens ryttere” med et stjernecast bestående af blandt andet Mads Mikkelsen, Nikolaj Lie Kaas og Lars Brygmann at køre i biografen.

https://imgix.billedbladet.dk/20201118_mr_ryttere_22_1.jpg
Roland Møller, Nicolas Bro, Andrea Heick Gadeberg, Anders Thomas Jensen, Lars Brygmann og Albert Rudbeck Lindhardt fra "Retfærdighedens ryttere"
Foto: Mikael Rieck

På trods af den korte levetid kan man sagtens kalde den komedie for en succes. Da den kørte i biografen, nåede den at sælge 477.945 billetter.

Kun fire dage

Langt færre dage fik Søren Kragh-Jacobsens store comeback ”Lille sommerfugl” med Karen-Lise Mynster og Jesper Christensen i hovedrollerne.

Den nåede kun at køre fire dage i biografen, før landet lukkede ned 17. december. Inden da nåede den alligevel at sælge 60.000 billetter.

https://imgix.billedbladet.dk/_mho7887_1.jpg
Karen-Lise Mynster, Søren Kragh-Jacobsen og Jesper Christensen fra "Lille sommerfugl".
Foto: Martin Høien

Heldigvis kan hungrende biografgængere nå at se begge film i biografmørket, for det er de to danske film, der åbner de danske biografer 6. maj.

Læs mere om: