7. apr. 2021
Af Majken Munk

Godt nyt for Thomas Vinterberg og Druk-kollegerne

Lars Ranthe, Mads Mikkelsen, Susse Wold, Thomas Vinterberg, Helene Reingaard Neumann, Thomas Bo Larsen og Magnus Millang
Lars Ranthe, Mads Mikkelsen, Susse Wold, Thomas Vinterberg, Helene Reingaard Neumann, Thomas Bo Larsen og Magnus Millang
Foto: Martin Høien
Selv om stort set hele verden er lukket ned, ser det alligevel ud til, at de danske Oscar-nominerede nemlig Thomas Vinterberg og skuespillerne i filmen "Druk" kan deltage i Oscar ceremonien.

I midten af marts ventede mange danskere i spænding for at se, om Oscars-rygterne talte sandt.

Den 15. marts stod det klart, at den populære spillefilm "Druk" og dens instruktør Thomas Vinterberg blev nomineret til en Oscar for henholdsvis bedste internationale film og bedste instruktør.

Nu er der flere gode nyheder på vej til holdet, skriver Variety.

Mulighed for deltagelse

Sådan som coronapandemien har påvirket hele verden, er der formentlig mange, der har afskrevet, at Oscars-ceremonien bliver afholdt med så mange udenlandske gæster.

Men der er håb forude.

I hvert fald er det kommet frem, at reglerne for hvordan prisfesten skal afholdes muliggør, at Thomas Vinterberg og "Druk"-kollegerne Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen, Lars Ranthe og Magnus Millang kan flyve til Californien og deltage.

Flere tests

Der åbnes nemlig op for, at udenlandske gæster kan vente helt til den 20. april med at ankomme til Californien, så længe de deltager i to PCR-coronatests foretaget af holdet omkring Oscars-festen og tre coronatests i det hele i ugen op til ceremonien.

Deltagerne ved prisuddelinger anses for at være essentielle arbejdere, hvilket ændrer karantænereglerne, så det gør det muligt, at udenlandske gæster kan være med til festen.

Om Thomas Vinterberg og de øvrige "Druk"-kollegaer har tænkt sig at flyve til Californien for at deltage i Oscars, der løber af stablen 25. april, er endnu ikke offentligt kendt.

Læs mere om: