Mandag, 21. juli 2014 - af Casper Nielsen

Gry Bay: Min datter har ADHD

Gry Bay
Skuespilleren Gry Bay har fået diagnosticeret sin datter med ADHD, der ligger tæt op ad autisme.

Gry Bay, skuespiller, sanger og danser, har fået sin datter Lærke på fire et halvt år diagnotiseret med ADHD. Psykiaterens dom lyder på svær ADHD, der ligger tæt op ad autisme. Det fortæller den 39årige Gry Bay nu i et interview med BT:

- Nu har vi endelig fået en diagnose på hende, og det er en rigtig stor lettelse, da omgivelserne, vuggestuen og selv familien så mig som en mor, der ikke kunne slappe af og give slip. Jeg har hørt ordet ’symbiose’ utallige gange. Børnehaven mente, det var mig, der var skyld i hendes adfærd, og jeg følte, at alle bebrejdede mig, siger Gry til BT

Forholdet til Lærkes far gik i stykker, da Lærke var blot fire måneder gammel. Siden har Gry fuldt og helt helliget sig sit eneste barn, der fra starten var langt mere følsom end andre babyer. Lærke havde et usædvanligt stort tryghedsbehov.

Den lille pige kunne ikke holde ud at være i vuggestue eller blive passet af andre end sin mor. End ikke sin far ville hun være hos. Lærke var meget ulykkelig, græd meget og begyndte først at tale som treårig.  Med diagnosen ADHP fortæller Gry, at der nu er kommet et andet syn på hendes evner som mor.

Psykiateren har meldt ud i børnehaven, at Lærke var havnet i autisme-diagnosen, hvis ikke Gry havde taget sig så godt af hende.

- Det er rart endelig at få noget hjælp, respekt og anerkendelse. Folk har ellers ment, at jeg værnede for meget om hende, også selv når jeg forsøgte at følge deres råd og skælde hende ud, hvorefter hun brød sammen. Nu ved vi, hvorfor hun er så følsom, og at hun ikke kan regulere søvn, mad og følelser og har svært ved socialt samvær, siger Gry Bay.

 

 

Læs mere om:

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden