28. jan. 2016
Af Casper Nielsen

Jakob Oftebro festede med Tordenskjolds soldater

Martin Buch, Natalie Madueno og Jakob Oftebro
Martin Buch, Natalie Madueno og Jakob Oftebro
foto: Martin Høien
Jakob Oftebro kom direkte fra aftenoptagelser i København til gallapremiere på ”Tordenskjold & Kold”, hvor alle ”tordenskjolds soldater” ventede hovedrolleindehaveren i Dagmar.

Jakob Oftebro er en travl herre.

-Vi sluttede optagelser på en ny spillefilm for tre timer siden, og lavede de sidste ”skud” på Vesterbro i København, sagde Jakob Oftebro, da han som sidste celebre gæst dukkede op i Dagmar, hvor der i aftes var gallapremiere på Henrik Ruben Genz' film ”Tordenskjold & Kold”.

Jakob Oftebro havde helt op til premieren haft travl med at optage ”Mesteren”, en ny film af Charlotte Sieling, og filmarbejdet i indre København gjorde, at man måtte vente lidt længere på aftenens hovedattraktion i Dagmar.

- Jeg har lavet mange periodefilm, men det var sjovt at lave det anderledes. Og det har været noget af en rejse. Fordi jeg først lavede ”Guldkysten”, hvor jeg skulle være helt tynd, og måtte tabe mig mange kilo, og så tage dem på igen i rollen som Tordenskjold. Det sidste er noget sjovere end det første, sagde Oftebro med et grin.

LÆS MERE: Oftebro holder meget af Danmark

Buch er Kold

- Det var fedt for mig at lave en historisk film med det helt store udtræk, hestevogne, og lang tid på lokation i Tjekkiet. Jakob og jeg er i al fald blevet gode venner, og jeg føler vi har givet hinanden noget, sagde Buch.

- Lige nu holder jeg fri med mine børn, og tager en stille periode, men Rasmus (Boftoft, red) og jeg taler sammen, og prøver at skrive noget nyt materiale til en evtuelt ny omgang af ”Rytteriet”, sagde han, inden han og Oftebro stillede op til fotografing med Natalie Madueno, der spiller én af de kvinder som Tordenskjold forsøger at forføre.

Læs mere om: