5. nov. 2015
Af af Casper Christensen

Jesper Christensen og James Bond slår alle rekorder

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/qsol_intl_152_b22_17088_2.jpg
foto: AOP
Jesper Christensen har tiltrukket et rekordstort publikum. Danskerne stormer biograferne for at se ham – og Daniel Craig – i den ny Bond-film SPECTRE, der er blevet den hurtigst sælgende film i dansk biografhistorie.

Jesper Christensen er med egne ord en genert mand, men han må leve med en overvældende interesse i disse dage. Danskerne er simpelt hen så spændte på, hvilken skæbne der bliver hans skurkagtige figur, Mr. White, til del i den nye James Bond-film Spectre, at biograferne herhjemme ikke har oplevet noget lignende.

SF Film oplyser i en pressemeddelelse, at SPECTRE er blevet den hurtigst sælgende film i dansk biografhistorie. Siden premieren i fredags har 195.000 danskere købt billet. Inklusiv diverse forpremierer er tallet oppe på 256.000.

- Vi er selvfølgelig utroligt glade for og overvældede over den interesse og støtte, danskerne har givet Spectre, udtaler film- & distributionschef for SF Film A/S i Danmark, Sune Lind Thomsen.

- Vi ved, at danskerne altid har været glade for James Bond-universet, men det er dejligt at se, at både publikum og anmeldere har tage filmen til sig, og at James Bond fortsat kan fascinere og underholde.

Jesper Christensen slår Harry Potter

Til sammenligning debuterede film som Fifty Shades of Grey og Fast & Furious 7 med hhv. 150.000 og 139.000 billetter i deres første biografweekend herhjemme.

Også i England sætter den 24. James Bond-film rekorder.

SPECTRE har slået Harry Potter and the Prisoner of Azkabans gamle rekord. I 11 år lå den som landets mest indbringende film på syv dage.

Nu tilhører tronen Bond – og lidt Jesper Christensen.

SPECRTE kan ses i biograferne landet over nu, men det er også muligt at få en forsmag på Jesper Christensen som Mr. White i traileren til filmen.

GALLERI: Se 007-stjernerne før og nu

Læs mere om: