20. aug. 2015
Af Lene Skriver Bak

Jesper Christensen vil redde de danske kyster

Jesper Christensen støtter Danmarks Naturfredningsforening
Jesper Christensen støtter Danmarks Naturfredningsforenings kampagne for at forhindre bebyggelse på de danske kyster.
All Over Press
I en video argumenterer skuespiller Jesper Christensen mod at lade de danske kyster bebygge – det er nemlig kysterne, han søger til for at finde ro.

Siddende på stranden, skuende ud over havet, ser man Jesper Christensen i en video, der florerer på de sociale medier.

Skuespilleren, der både har lagt krop til blandt andre en Bond-skurk, Nanas far og hippien Thomas, bruger de danske kyster som et sted at finde ro.

- Kysterne… det er her jeg søger hen for at få ro. For at få tingene i perspektiv, begynder Jesper Christensen at fortælle med sin karakteristiske stemme.

LÆS MERE: Jesper Christensen: Jeg var vild med Mandrilaftalen

Klar opfordring fra Jesper Christensen

Men de danske kyster er under pres, hvis man spørger Jesper Christiansen, der kæmper for at undgå, at kysterne bliver fyldt med bygninger.

- De (kysterne, red.) er mit og vores allesammens helt vidunderlige frirum, og nu vil politikere tillade byggeri helt ned til strandkanten. Hvad tænker de dog på? Danmark ER jo kyster, for fanden. Det er jo det, der er Danmark. Lad os sammen redde de danske kyster, siger skuespilleren i videoen.

Videoen er lavet af Danmarks Naturfredningsforening, og Jesper Christensen er ikke den eneste, der taler mod bebyggelse på kysterne.

Charlotte Munch medvirker også

Også skuespilleren Charlotte Munch medvirker i en video mod politikernes planer.

Med videoerne følger en opfordring til at skrive under på naturfredningsforeningens underskriftindsamling, som i skrivende stund nærmer sig 100.000 underskrifter.

Læs mere om: