30. jan. 2021
Af John Lautrup

Judy Gringer: Derfor savner jeg Dirch

Judy Gringer
Judy Gringer
Foto: Søren Lamberth
Judy Gringer elskede sine unge år, hvor hun oplevede sin største succes både privat og på scenen.

Judy Gringer har kun gode minder om sit samliv med Dirch Passer. Skuespilleren, som fornylig fyldte 80 år, boede i fem år sammen med den legendariske komiker i sine helt unge år, og hun savner ham stadig.

- Jeg var meget, meget ung, da jeg mødte Dirch. Sikkert også for ung til, at det kunne gå i længden. Men jeg har kun gode minder om Dirch. Han var sød og kær og sjov og dejlig. Han var virkelig speciel. Jeg savner ham og har savnet ham i alle de 40 år, der er gået, siden han døde i 1980, siger Judy Gringer, som senere fik datteren, Julie Gringer, med filminstruktøren Knud Leif Thomsen.

Judy Gringer var oprindelig balletelev på Det Kongelige Teater, men blev kasseret. Stig Lommer hyrede hende i stedet som dansepige til Tivoli Revyen, og i 1958 forfremmede han hende til skuespiller på ABC Teatret, hvor hun straks fik sit gennembrud i sketchen “Babs og Nutte” sammen med Dirch Passer. Han er forsikringsmanden, der misforstår og tror, at hun vil have sine indlysende fortrin forsikret og ikke sine to skødehunde.

Deres samspil blev startskuddet til fem års samliv fra 1958 til 1963. Hun var 17, han var 32.

https://imgix.billedbladet.dk/dirch_og_gringer_ritzau_scanpix.jpg
Dirch Passer og Judy Gringer
Foto: Scanpix

De fem år med Dirch var også hendes lykkeligste år som skuespiller. Hun optrådte på ABC Teatret sammen med de vel nok to største makkerpar i dansk komiks historie. Først Dirch Passer og Kjeld Petersen og siden Jørgen Ryg og Preben Kaas.

– Jeg var utrolig heldig. Tænk at have spillet sammen med de fire. Det er grunden til, at jeg aldrig har ønsket mig yngre. For så ville jeg ikke have oplevet det, jeg oplevede med dem, siger hun.

Læs interview med Judy Gringer i BILLED BLADET, der kom på gaden torsdag den 28. januar.

Læs mere om: