Julie Zangenberg om nøgenhed og at krydse grænser

Julie Zangenberg

Julie Zangenberg

Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
Den unge skuespiller Julie Zangenberg blev sat på sin hidtil sværeste opgave i ”Viceværten”.

På trods af sine blot 22 år er skuespilleren Julie Zangenberg lige nu en af de mest efterspurgte unger stjerner i dansk showbiz. Hun har været igennem hårde prøvelser, før hun fandt sig til rette i sit drømmejob.

I filmen "Viceværten" bærer hun ingen makeup overhovedet, og både hun og Lars Mikkelsen er helt nøgne under voldtægtsscenerne.

- Det var en vild og svær produktion, men jeg elskede at lave filmen. Selvfølgelig var det også rimelig hårdt. Der var nogle scener, hvor Lars Mikkelsens karakter tager pigen, jeg spiller, uden at hun gør modstand. Hun bliver voldtaget nøgen på et betongulv, og jeg fik mærker på både ryg, ben og skulderbladene.

- Det var grænsesøgende at spille den rolle. Jeg er god til at sige, når mine grænser bliver overskredet, men jeg kom selvfølgelig ud i noget, hvor jeg tænkte "o.k., her har jeg ikke været før, og hvordan håndterer jeg lige det her".Det handler rigtig meget om at have tillid til de mennesker, du arbejder sammen med. Og det havde jeg, understreger Julie, der undervejs var god til at sige, når hun trængte til en pause eller lidt afstand.

Få BILLED-BLADET hjem til digSe alle vores tilbud her!

Få BILLED-BLADET hjem til dig
Se alle vores tilbud her!

Skulle finde sig selv

Samarbejdet med Lars Mikkelsen fungerede optimalt.

- Vi havde nogle improvisationsdage, før vi gik i gang, hvor vi kom rigtig tæt på hinanden og langsomt prøvede mere og mere sammen. Så da vi gik på optagelse, var vi rimelig trygge ved hinanden. Og så var Lars enormt respektfuld. Samtidig ønskede vi, at det skulle være så virkelighedstro som muligt, så vi ville begge to gerne have, at det skulle være voldsomt, når vi spillede scenerne.

Efter filmen var afsluttet, skulle Julie Zangenberg lige sunde sig lidt oven på den krævende rolle.

- Rollen har ikke ødelagt mig, og jeg har ikke ondt af mig selv. Men jeg havde efterfølgende en periode på en uges tid, hvor jeg lige skulle komme tilbage til mig selv. Jeg havde jo så intenst været en anden person og spillet voldsomme sexscener. Men det var ligesom filmen som helhed, der satte sig meget i mig. Jeg gav alt, hvad jeg havde. Bagefter skulle jeg bare lige passe på mig selv og lande.
 

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden