27. feb. 2013
Af af Helle Skram de Fries

Kim Bodnia amok med vejrtrækningsøvelser

Kim Bodnia
Kim Bodnia
Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
Den 47-årige skuespiller Kim Bodnia har brugt vejrtrækningsøvelser til sin rolle i ”Skytten”.

Onsdag aften er der gallapremiere på "Skytten". Kim Bodnia spiller hovedrollen som geofysikeren Rasmus, der begynde at skyde helt vildt for at forhindre, at en olieudvinding på Grønland skal forårsage en miljøkatastrofe.

Til B.T. fortæller Kim Bodnia, at han overhovedet ikke kan lide våben, og at han har forberedt sig til rollen ved at arbejde med sin vejrtrækning.

- At være en god skytte handler om balance og vejrtrækning. Det er noget, jeg har arbejdet med hele livet. Jeg er gammel 100 meter-løber, så jeg gik amok med vejrtrækningsøvelser.

Kim Bodnia har ikke brugt tid på at prøve at skyde.

- Kun en enkelt gang, da vi optog i en skytteforening, hvor jeg fik det, de kalder "halvmånen". Det betyder, at jeg fik et rødt mærke i panden, da jeg holdt geværet forkert og fik rekylen lige i skallen, fortæller Kim Bodnia til B.T.

Han fortæller også, at han gerne vil have, de kalder ham Martin, når han er på arbejde med optagelserne til TV-serien "Broen", hvor han spiller rollen som Martin Rode. På spørgsmålet om, hvorvidt han så også er politikommissær Martin Rode derhjemme, mens optagelserne står på, svarer Kim Bodnia:

- Hvad tror du selv? Det er mit arbejde. Jeg tager af sted mandag og kommer hjem fredag. Men jeg er sgu da ikke Martin Rode derhjemme. Tror du, jeg er sindssyg?

Læs mere om: