Kirsten Lehfeldt: Derfor har mænd det sværere

Kirsten Lehfeldt

Kirsten Lehfeldt

Foto: Martin Høien
Kirsten Lehfeldt synes, at ældre mænd er mere lukkede end jævnaldrende kvinder.

Kirsten Lehfeldt, 67 år, spiller i filmkomedien "Madklubben" en kvinde, der lever i minderne om sin afdøde mand. Men hendes to barndomsveninder får langsomt åbnet hendes øjne for, at livet stadig skal leves. Også kærlighedslivet. 

En hjælp, som Kirsten Lehfeldt tror, at kvinder har lettere ved at give hinanden end mænd. 

- Mændene har det sværere end kvinderne, når de bliver ældre. Jeg ser ikke så mange mænd, der har de der nære, tætte venskaber sammen med andre mænd. Måske er det en del af mandens natur eller den måde, vi har opdraget drenge på. Jeg ved det ikke. De holder mere på deres eget. De har sværere ved at åbne helt op over for andre mænd. De ældre i hvert fald, siger hun. 

Kirsten Lehfeldt kan heldigvis ikke bygge sin rolle på egne erfaringer. Hun lever i et mangeårigt lykkeligt ægteskab med kollegaen, Stig Hoffmeyer. Og hendes opskrift på det gode ægteskab lyder sådan:

- Rummelighed, rummelighed, rummelighed. Man skal kunne bære over med hinanden og vise hinanden gensidig respekt. Et parforhold er jo et kæmpe arbejde. Der skal arbejdes på det hele livet, hvis det skal vare. Det er ikke noget, man kommer sovende til.

Få rabat på BILLED-BLADETKlik og læs hvordan!

Læs stort interview med Kirsten Lehfeldt og hendes to medspillere i "Madklubben", Kirsten Olesen og Stina Ekblad, i BILLED-BLADET, der kom på gaden torsdag den 22. oktober. 

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden