7. okt. 2015
Af John Lautrup

Kurt Ravn: Jeg skal ikke pensioneres

Kurt Ravn
Kurt Ravn
Foto: Martin Høien
Kurt Ravn er efterhånden blevet 67 år, men han har ingen planer om at stoppe og kan lige nu opleves som onkel Anders i "Far til fires vilde ferie".

Kurt Ravn kan trods sin alder på 67 år ikke forstille sig et liv uden arbejde.

- Det er jo et privilegeret job, jeg har. Der er ikke nogen grænse for skuespillere, hvor man siger 67 år, så er det bare ud af vagten. Så hvis man stadigvæk kan huske sine ting og stå på en scene og foran et kamera, så kan man jo blive ved længe. Det er jo vidunderligt, siger skuespilleren, der netop nu tumler omkring som den rundforvirrede onkel Anders i filmen "Far til fires vilde ferie".

Selv om økonomien var til det, drømmer Kurt Ravn ikke om et stille og roligt liv som pensionist.

- Nej, nej, bestemt ikke. Det er skønt at være i gang hele tiden. Både med skuespil og også med min sang. Jeg kunne bestemt ikke tænke mig at holde op, men jeg har da skruet lidt ned for blusset. Det er ikke mere så livsnødvendigt for mig at stå på en scene hver aften året rundt. Overhovedet ikke. Der er så mange andre ting, man kan have fornøjelse af i livet, siger han.

Én af fornøjelserne er rejser. Kurt Ravn og hans kone, Annette Ravn, har især rejst meget i Østen, men har store planer om at gå på opdagelse i Sydamerika. Og de er ikke bange for at bo ved kysten. Kurt Ravn var tæt på miste livet under tsunamien i Thailand i 2004.

Læs det store interview med Kurt Ravn i BILLED-BLADET nr. 41.

Læs mere om: