Lars Mikkelsen: Mads er modigere end mig

Lars Mikkelsen

Lars Mikkelsen

Foto: AOP
Lars Mikkelsen er så småt ved at få gang i en udlandskarriere, længe efter at bror Mads er blevet international superstjerne.

Lars Mikkelsen og Mads Mikkelsen er sjældne gæster i samme film, og på filmfestivalen i Cannes nåede de også kun en enkelt drink sammen, inden de hastede hver til sit.

Men Lars Mikkelsen er stolt af sin brors succes, som han måske langsomt er ved at efterligne.

I hvert fald har han nu i ni måneder brugt sit liv på den europæiske TV-serie "The Team", hvor han spiller en af hovedrollerne som dansk kriminalkommissær. Hvis den slår igennem, er han pludselig selv en international stjerne. I Børsen fortæller han, hvorfor det måske ikke allerede er tilfældet.

- Mads har altid været modigere end mig, jeg har været lidt af en forsigtigper, så det er først nu, jeg er parat til det store udland. Jeg har også altid elsket teatret og den direkte kontakt med publikum, men det er sindssygt hårdt at stå på en scene hver aften. Jeg har brug for en pause, jeg er lige blevet opereret i skulderen, fortæller Lars Mikkelsen til Børsen.

Ville gerne have spillet sammen i western

Faktisk skulle han have spillet Mads Mikkelsens storebror i den danske western "The Salvation", men det kunne desværre ikke lade sig gøre på grund af andre forpligtelser.

- Det er en skøn film om brødrekærlighed, og det ville have været fantastisk at spille ham. Det er så oplagt, at Mads og jeg skal spille sammen på et tidspunkt. Når det er sagt, så gør Mikael Persbrandt det godt, siger Lars Mikkelsen om den svenske skuespiller, som i stedet fik rollen i "The Salvation".

Lars og Mads Mikkelsen har på film og TV kun spillet sammen i to afsnit af "Rejseholdet" og i "Flammen og Citronen".

Mens Mads var i Cannes til verdenspremieren på "The Salvation", var Lars til stede på filmfestivalen for at promovere den danske gyser "Når dyrene drømmer".

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden