6. jan. 2014
Af John Lautrup

Lars von Trier fik Helmig til at synge for konens veninde

Bente Trier og Lars von Trier.
Bente Trier og Lars von Trier.
Foto: Martin Høien/BILLED-BLADET
Bente Trier fortæller i stort Elle-interview, at hendes berømte mand har hjertet på rette sted. Han fik en gang Thomas Helmig til at optræde for hendes syge veninde.

Filminstruktøren Lars von Trier er ikke nær så excentrisk derhjemme, som når han optræder i offentligheden, afslører hans kone, Bente Trier, i et stort interview til magasinet Elle.

I virkeligheden er han en godhjertet fyr, fremgår det af interviewet.

- Lars går jo ikke rundt og er kunstner hele tiden. Sådan føler jeg det i hvert tilfælde ikke. Hvis en i familien er blevet syg, så beder Lars for dem. Han har sin egen lille religiøse overbevisning kørende. Han kan også finde på at ringe dem op eller troppe op med en gave. Lars ved jo om nogen, hvordan det er at have det dårligt, så han responderer meget på, når nogen har været ude for en stor sorg, siger hun til Elle og fortæller historien om dengang, han fik Thomas Helmig til at optræde.

Thomas Helmig optrådte i stuen

- Det eneste tidspunkt, han benytter sit navn på, er, når han kan glæde andre i en svær situation. Jeg havde en meget kær veninde, som blev syg af kræft, og hun var fuldstændig vild med Thomas Helmig. Vi kender ikke Thomas Helmig, men Lars fik sat i stand, at Helmig kom i stuen og sang en sang til hendes fødselsdag. Sådan noget er jo lige så sentimentalt som en Peter Belli-sang fra 1970'erne, men sådan er Lars. Han har hjertet på rette sted, siger Bente Trier til magasinet.

Læs mere om: