9. jan. 2014
Af af Kasper Kankelborg, ELLE.dk, Aller Media

Lars Von Triers kone taler ud: Det kan være et helvede

Det kan være et helvede at leve med mennesker, der har det psykisk svært, fortæller Lars Von Triers kone Bente om her.
Bente og Lars von Trier
Martin Høien/BILLED-BLADET
Det kan være et helvede at leve med mennesker, der har det psykisk svært, fortæller Lars Von Triers kone Bente om her.

48 timer. Så kort tid fik Bente Trier til at beslutte sig for, om hun ville gifte sig med instruktøren Lars Von Trier.

På daværende tidspunkt kendte de to kun hinanden, fordi Bente var klasselærer for Lars Von Triers datter og de to have end ikke sovet i samme seng endnu på daværende tidspunkt.

Hun endte dog med at takke ja til tilbuddet og er nu gift på 19. år med den verdenskendte instruktør.

Livet med Lars har ikke altid været lige nemt - særligt da instruktøren tilbragte rundt regnet hele 2008 med at ligge i sin seng og kigge ind i væggen, da han efter Bentes udsagn ’faldt i det helt store hul’.

"Fuck, jamen hvad med mig og vores børn"

Et hul, som han fortsat kæmper mod med brugen af antidepressiv medicin.

- Af og til ønsker Lars bare, at han kunne trykke på en knap og så dø lige nu og her. Det er sindssygt hårdt at være så bange. Og der har jeg engang imellem tænkt ’fuck, jamen hvad med mig og vores børn’. Det kan være et helvede at leve med mennesker, der har det så svært rent psykisk, fortæller en hudløst ærlig Bente Trier i interviewet.

Men på trods af Von Triers psykiske skrøbelighed, er han på sin helt egen facon en dedikeret far overfor sine fire børn:

- Han har (..) altid passet meget på dem. Barrikaderet døre og spændt dem fast i biler. Han er meget fokuseret på sikkerhedsudstyr. Når han skal bo på hotel, tager han jo altid bjergbestigerudstyr med i tilfælde af, at der skulle blive brand, og døren skulle blive blokeret. Da Agnes (Lars Von Triers datter) for nylig flyttede ind i sin nye lejlighed, købte han bjergbestigerudstyr til hende, fordi der bare ikke må ske dem noget. Det synes en mor altså er rørende, fortæller Bente.

Læs mere om: