3. sep. 2014
Af Dorte Quist

Lars von Triers Nymphomaniac er indstillet til Nordisk Råds Pris

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/sh-680831_0.jpg
Foto: AOP
Lars von Triers erotiske værk "Nymphomaniac" kan vinde 350.000 kroner.

Lars von Triers store filmværk "Nymphomaniac" er netop blevet indstillet til Nordisk Råds Filmpris 2014, skriver Nordisk Film i en pressemeddelelse.

Nordisk Råds Filmpris er på 350.000 kroner, og prisen gives til en film, der udmærker sig ved at være have store rødder i den nordiske kultur og være af høj kunstnerisk kvalitet. Den skal derudover udmærke sig i kraft af sin originalitet.

Prisen deles af den vindende films instruktør, manuskriptforfatter og producer, som her er Lars von Trier og producer Louise Vesth.

Vinderen af Nordisk Råds Filmpris offentliggøres 29. oktober, men inden da kan man se "Nymphomaniac Director’s Cut", som er halvanden time længere end den første udgave, ved en dansk gallapremiere 10. september 2014 og derefter på andre dage i biografer i København, Aarhus og Odense.

"Nymphomaniac" er en vild og poetisk historie om en kvindes erotiske rejse fra fødslen til 50-års alderen, fortalt af hovedkarakteren Joe ( der spilles af Charlotte Gainsbourg), en selv-diagnosticeret nymfoman.

En kold vinteraften finder den ældre, charmerende ungkarl, Seligman (spilles af Stellan Skarsgård), Joe tævet til ukendelighed i en gyde; han tager hende med hjem og plejer hende, mens han spørger ind til hendes liv.

Han lytter intenst, imens hun i otte kapitler fortæller sin overdådige og saftige historie.

Læs mere om: