Lasse Spang Olsen i fyrings-drama

Lasse Spang Olsen

Lasse Spang Olsen

Foto: Niels S. Andersen

Instruktøren Lasse Spang Olsen fik ikke lov til at lave sin seneste film færdig. Han blev fyret fra "Simon & Malou", da optagelserne var slut.

Torsdag, 22. oktober 2009 - af Signe Ravn

Da filmen 'Simon og Malou' havde premiere var det uden instruktøren blandt kendis-gæsterne. Lasse Spang Olsen blev nemlig fyret umiddelbart efter, at optagelserne var i kassen. Og selvom producenterne og Lasse Spang Olsen har aftalt ikke at kommentere sagen, så er der én, der godt vil.

"Jeg er ét stort spørgsmålstegn. Jeg har aldrig oplevet sådan en fyring i Danmark før," fortæller Steen Herdel, der er Lasse Spang Olsens mangeårige samarbejdspartner og instruktørassistent på 'Simon & Malou', til Ekstra Bladet.

Pludselig skulle Lasse instruere to udgaver af scenerne, og da optagelserne var færdige i efteråret sidste år, fik han så et brev om, at han var sat af filmen, og at den blev klippet færdig uden ham," forklarer Herdel, der mener, at fyringen skyldes, at producenterne ikke havde informeret manuskriptforfatteren om, at Lasse havde kontraktlig ret til at skrive filmen igennem.