16. mar. 2015
Af af SØNDAG, redigeret af Louise Aarkrog

Laura Bro: Det er ikke længere så vigtigt, at alle kan lide mig

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/laura_bro.jpg
Birger Storm / BILLED-BLADET
Hun er bedårende med sit yndige, ungdommelige ydre, og hun får ofte de søde og uskyldige roller. Her fortæller Laura Bro om at bryde ud af den vante rolle og lære at sige fra.

Skuespillerinde Laura Bro har oplevet, at der kom noget godt ud af den søvnmangel, hun led under, da hun fik sin søn. Hun lærte nemlig at sige fra.

– Mens Henry (Lauras søn, red.) var helt lille og ofte vågnede, fik jeg sovet alt for lidt. Jeg har altid været hende, der var venlig og høflig over for alle mennesker. Men en dag mistede jeg tålmodigheden i en butik og måtte fortælle en veninde, at jeg var kommet til at tale lidt uvenligt til nogen. Det ironiserede og lo hun lidt ad, og det gik op for mig, at jeg bare for en gangs skyld havde fået sagt fra og sat en grænse. Tænk, langt om længe at begynde at lære det. Det kan der altså komme ud af søvnmangel, siger Laura Bro til SØNDAG.

LÆS MERE: Charlotte Bircow: Jeg er færdig med at skulle præstere. Læs interviewet på søndag.dk

Vil elskes af de rette

Historien om den hårdt prøvede tålmodighed er måske bare en symbolsk detalje. Men den viser, hvordan Laura Bro er blevet mindre tilbøjelig til at ønske sig afholdt af alle og være kritisk over for sig selv.

– Det er ikke længere så vigtigt for mig, at alle kan lide mig. Man kan ikke blive elsket af alle, og det er jeg egentlig også lidt ligeglad med. Bare jeg bliver elsket af de rette, siger hun til SØNDAG.

Maria Montell synger om sine kriser. Læs hvorfor på søndag.dk

Alle begår fejl

Laura Bro vender tit tilbage til noget, skuespilleren Ole Lemmeke sagde, mens hun gik på teaterskolen, hvor han underviste:

– Han ved det sikkert ikke selv, men det er blevet et af mine mantraer. Han sagde, at man skal passe på med at sætte folk op på en piedestal. At man skal se andre i øjenhøjde. For ingen mennesker kan alt, alle begår fejl, og alle føler sig indimellem mast op i et hjørne.

– Når man ser andre som ligeværdige, accepterer man nemmere både andres og sine egne fejl. Og jeg synes faktisk også, at jeg med den tankegang har let ved at glæde mig over, når det går andre godt, siger hun til SØNDAG.

LÆS MERE: Ellen Hillingsø er klar til at droppe facaden. Læs interviewet på søndag.dk

Læs mere om: