25. sep. 2015
Af Karina Didriksen

Lone Hertz hylder Dirch Passer

Dirch Passer og Lone Hertz fra "Frøken Nitouche" i 1963.
Dirch Passer og Lone Hertz fra "Frøken Nitouche" i 1963.
Foto: AOP
Lone Hertz og en række andre folkekære skuespillere medvirker søndag i et indsamlingsshow til ære for den afdøde skuespiller.

Den 18. maj 2016 ville hele Danmarks Dirch Passer være fyldt 90 år. I den anledning samler Dirch Passer Festival nu penge ind til en stor statue af den afdøde skuespiller.

Det resulterer i indsamlingsshowet ”Op å då!” på Frederiksberg Rådhus på søndag, hvor Lone Hertz og en række andre folkekære skuespillere kommer og hylder Dirch Passer.

76-årige Lone Hertz arbejdede sammen med Dirch Passer i filmen ”Frøken Nitouche” fra 1963, men det er hendes samarbejde med skuespilleren i forestillingen ”Mus og mænd” fra 1961, som Hertz vil fortælle om på scenen.

Klaus Pagh fortæller og Daimi synger

Skuespillere som Klaus Pagh, Per Pallesen, Flemming Jensen og Jytte Abildstrøm medvirker også i den gode sags tjeneste. Nogle af dem fortæller om deres minder om Dirch Passer, mens andre synger og optræder.

Daimi Gentle er en af dem, som synger på scenen, og her kan man blandt andet høre sangen "Hvem har du kysset i din gadedør" fra 1967.

Komikeren Sebastian Dorset er vært, og han vil guide publikum igennem det to timer lange show og sørge for, at alle får en festlig og mindeværdig oplevelse.

Kom og se showet

Hvis du er i nærheden og har lyst til at se showet, så er der næsten fri adgang - for at sikre dig en plads skal du bare give et bidrag ved indgangen, og du bestemmer selv beløbet.

Indsamlingsshowet ”Op å då!” finder sted søndag den 27. september kl. 15.00-17.00 i Rådhushallen på Frederiksberg Rådhus i København. Dørene åbnes kl. 14.30.

Pengene går til en helt speciel statue af Dirch Passer i helfigur, som til næste år skal opføres på Dirch Passers Allé på Frederiksberg.

Læs mere om: