Lone Hertz modtager handicap-pris

Lone Hertz og Tomas Strøbye

Lone Hertz og Tomas Strøbye

Foto: Ole Bjørk
Skuespilleren Lone Hertz og hendes søn har netop modtaget Lauth Prisen fra Dansk Handicap Forbund.

Den 75-årige skuespiller Lone Hertz og hendes handicappede søn Tomas Strøbye er netop blevet hædret for deres store engagement i handicap-sagen med Lauth-prisen fra Dansk Handicap Forbund ifølge forbundets hjemmeside.

Det skete, da forbundet den 16. oktober skød deres årlige kongres i gang på Egmont Højskolen i Odder, hvor en række mennesker og organisationer blev hædret for deres indsats for handicappede i Danmark.

Det er fjerde gang, at Lauth-prisen uddeles, og den går til personer, der markant har bidraget til at nedbryde grænser omkring handicappede.

DR-vært nedbryder tabu

Med på kongressen er også DR-vært Thomas Gaardsvig, som også er i spidsen for at nedbryde fordomme omkring handicappede. Fordomme som han også selv har haft.

- Jeg tror den første misforståelse, jeg som ikke-handicappet har,er, at folk med handicap er sådan nogle skrøbelige porcelænsfigurer, jeg ikke må røre ved, siger DR-værten til Dansk Handicap Forbund.

Forbundet uddelte desuden en arbejdsmarkedspris til det københavnske byggefirma Logik & Co for firmaets rummelighed over for en medarbejder, der havde været ude for en arbejdsulykke.

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden