1. maj. 2014
Af Luise Marie Bekker

Lone Hertz på det hvide lærred efter 18 år

lone hertz min søsters børn
Lone Hertz
Foto: Martin Høien
Det er snart to årtier siden, at den folkekære skuespiller har været med i en spillefilm. Nu har hun fået en rolle i den nye "Min søsters børn"-film.

Det var hendes eksmand, afdøde Axel Strøbye, der spillede hovedrollen som den håbløse babysitter og onkel i de gamle "Min søsters børn"-filmene i slutningen af 60'erne.

Nu skal Lone Hertz selv spille med i den nye film om børnene, der kommer på eventyr - nu i Canada.

"Min søsters børn og guldgraverne" kommer den til at hedde.

Lone, der netop er fyldt 75 år, skal spille børnenes tante Anna fra Canada - et nyfundet familiemedlem de ikke vidste, de havde ”over there”.

- Det er skønt, siger Lone, der skal optage i juni og juli i Canada.

Første rolle i 18 år

I den tid skal hun altså ikke bekymre sig om, hvor hun skal bo. Siden december sidste år har hun været nærmest hjemløs, efter at en stormflod efterlod hendes hjem i Charlottenlund ubeboeligt, og i mellemtiden har hun overnattet hos familiemedlemmer og på den højskole, hvor hendes søn Tomas, som hun har med Axel Strøbye, bor.

Hun regner dog med, at kun kan flytte tilbage til sit hjem til august, og derfor har hun nu ikke så lang tid tilbage som "hjemløs".

I stedet får hun nu lov at nyde Canadas smukke natur, imens hun er på arbejde.

Det er hendes første rolle i en spillefilm siden 1996, hvor hun var med i Bella min Bella.

Varm familiekvinde

Michael Obel, direktør for Obel film, der står bag "Min søsters børn", er glad for at have Lone Hertz med på holdet til sommer.

- Valget er faldet på Lone, fordi hun er en fremragende og smuk skuespillerinde. Jeg husker selv Lone fra en stribe af gode film, som jeg nød at se biografen, da jeg var yngre. Vi skulle finde en kvinde, som har levet og oplevet en del i sit liv, og som kan rumme både at være en varm familiekvinde, der bliver lykkelig over at finde ud af, hun rent faktisk har en stor familie i Danmark, såvel som hun skal spille en ”cowboy”-tante, der ikke er bange for at nyde Canadas vilde natur, hvor store bjørne og andet godt er hverdagskost, siger han.

Det er endnu ikke offentliggjort, hvem der skal spille de resterende roller.

Læs BILLED-BLADETS fødselsdagsinterview med Lone Hertz og se søde billeder af hende med sit barnebarn på torsdag.

Læs mere om: