Søndag, 2. marts 2014 - af af John Lautrup

Lone Scherfig: Stort for dansk film

Foto: Hanne Juul
Den prisvindende danske filminstruktør er medlem af Oscar-akademiet og tager sin datter, Feline, med til festen i aften.

Som medlem af Oscar-akademiet har Lone Scherfig fået to billetter til festen i aften, og hun har inviteret sin 19-årige datter med ind i det forjættede land med alt, hvad der kan krybe og gå og glimte af filmstjerner.

- Feline ville gerne opleve det, så jeg har naturligvis taget hende med, siger Lone Scherfig, som i 2010 selv var nomineret i den fineste kategori ”Årets bedste film” med sin film ”An Education”.

- Vi vil heppe alt, hvad vi kan på de tre danske bidrag. Det har virkelig været et godt år for dansk film, men også for film i det hele taget. Der er mange utrolig gode film med. Jeg kan bedst lide Martin Scorseses ”The Wolf of Wall Street”, men jeg tror ikke den vinder. Det gør nok ”12 Years a Slave”, spår hun.

Om de danske chancer siger hun:

- Jeg tror oprigtig talt, de har gode chancer. Men det betyder virkelig meget bare at være med her, uanset om man vinder eller ej. De danske bidrag har fået masser af opmærksomhed, og de understreger, at Danmark fremstår som et land med stærke, moralske værdier.

På vej hjem fra Los Angeles gør Lone Scherfig i øvrigt holdt i New York, hvor hun skal til møder om et nyt dansk-amerikansk filmprojekt, som hun ikke kan fortælle mere om på nuværende tidspunkt.

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden