Tirsdag, 14. januar 2020 - af John Lautrup

Mads Mikkelsen er militærmand i ny filmkomedie

Mads Mikkelssen
Mads Mikkelssen
Foto: Anders Overgaard
Mads Mikkelsen har hovedrollen i ny film "Retfærdighedens ryttere" af Anders Thomas Jensen. Filmen får premiere til jul.

Mads Mikkelsen vender i det nye år tilbage til dansk film og instruktør Anders Thomas Jensen, i hvis filmkomedier han tidligere har strålet.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Tænk bare på "Blinkende lygter", "De grønne slagtere" og "Adams æbler". Nu skal han spille hovedrollen i Anders Thomas Jensens nye komedie "Retfærdighedens ryttere", som får biografpremiere den 25. december 2020. 

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig? Klik her og læs hvordan

Mange stjerner

Men Mads Mikkelsen er ikke den eneste danske stjerne på rollelisten, skriver filmens producent, Zentropa Productions, i en pressemeddelelse. Han får følgeskab af blandt andre Nikolaj Lie Kaas, Nicolas Bro og Lars Brygmann. 

Foto: Anders Overgaard

Filmen, der også er skrevet af Anders Thomas Jensen, fortæller historien om den udstationerede militærmand, Markus, som må tage hjem til sin teenagedatter Mathilde, da hans kone dør i en tragisk togulykke. Det ligner en tilfældighed, indtil matematiknørden Otto dukker op med sine to excentriske kollegaer, Lennart og Emmenthaler. Otto var selv passager på det forulykkede tog og er overbevidst om, nogen må stå bag. Som indicierne hober sig op, står det klart for Markus, at det måske var et nøje orkestreret attentat, som hans kone tilfældigt blev offer for. 

Fabel om fællesskab

Ifølge pressemeddelelsen er Anders Thomas Jensens nye komedie en moderne fabel om fællesskab, universets tilfældigheder... og ja, selve livets mening.

Mads Mikkelsen spiller hovedrollen som Markus, Nikolaj Lie Kaas spiller Otto, Lars Brygmann er Lennart mens Nicolas Bro er Emmenthaler. I rollen som Markus’ datter, Mathilde, ses Andrea Heick Gadeberg som har haft et gennembrudsår med blandt andet en kritikerrost præstation som Daniel Ryes lillesøster i filmen "Ser du månen, Daniel" og rollen som en ung Sanne Salomonsen i "Sanne The Musical". 

Få BILLED-BLADET hjem til dig Se alle vores tilbud her!

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden