26. sep. 2013
Af Hanne Rask

Mads Mikkelsen og co. håber på Oscarnominering

Mads Mikkelsen
Mads Mikkelsen
Foto: AOP
Ifølge filmeksperter har ”Jagten” vældig gode chancer i kampen om en amerikansk Oscar.

I eftermiddag offentliggøres det, hvilken dansk film der skal deltage i kapløbet om den eftertragtede Oscar-statuette for bedste fremmedsprogede film, og i Danmark er der blandt eksperter meget store forventninger til Thomas Vingerbergs film ”Jagten”.

- Hvis det bliver en anden film end "Jagten", så er det ikke bare mærkeligt. Så er det dumt, lyder det fra filmeksperten Søren Høy, og spørger man filmmagasinet Ekkos chefredaktør, Claus Christensen, mener han, at vi aldrig har haft så stærk en kandidat før. Det skriver Metro Express.

Filmen, der har Mads Mikkelsen i hovedrollen, foregår i en lille landsby, hvor vi følger en mand, der bliver mål for massehysteri, efter fejlagtigt at være blevet beskyldt for seksuelt misbrug af et barn. Filmen har allerede vundet flere priser, blandt andet i Cannes, hvor Mads Mikkelsen fik prisen som bedste mandlige skuespiller.

Danske eksperter mener, at filmen, der også var indstillet til konkurrencen om Den Gyldne Palme i Cannes, menes at have virkelig gode chancer for både nominering og Oscarstatuette –altså hvis den indstilles!

Læs mere om: