Tirsdag, 9. januar 2018 — af Majken Munk

Makkerparret Ditte og Louise biografaktuelle til sommer

Ditte Hansen og Louise Mieritz
Ditte Hansen og Louise Mieritz
Foto: Hanne Juul / BILLED-BLADET
Makkerparret Ditte Hansen og Louise Mieritz begynder arbejdet med filmatiseringen af deres TV-serie ”Ditte og Louise” i slutningen af januar, som danskerne kan glæde sig til at se i biografen til sommer.

Siden marts sidste år har skuespillerne Ditte Hansen og Louise Mieritz været klar i spyttet om, at deres humoristiske og til tider tåkrummende TV-serie ”Ditte og Louise” skulle blive til en spillefilm.

Nu kan de endelig se frem til, at komedien ”DITTE & LOUISE” får biografpremiere den 30. august i år.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Midaldrende og pinlige

Efter to sæsoner fik Ditte Hansen og Louise Mieritz skuffende besked fra DR om, at der ikke var plads til deres komedieserie på kanalen mere. Det lagde grobund for den spillefilm, som de den 22. januar begynder optagelserne på.

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?
Klik her og læs hvordan
Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig? Klik her og læs hvordan

I filmen er alt, som det plejer. Makkerparret spiller stadig en opdigtet og mere karikeret version af sig selv, der fortsat er midaldrende, middelmådige og meget pinlige. Men det vil Ditte ikke finde sig i længere, derfor får hun den geniale ide, at hun i fremtiden vil klæde sig ud som mand.

En ko på isen

Kønsskiftet sætter gang i Dittes karriere, og hun er nu så populær, at hun eller Ditlev, som hun kalder sig som mand, vader i tilbud. Men det betyder også, at der ikke er tid til venskabet med Louise, og deres fælles drøm om at starte et succesrigt firma sammen.

I frustration begiver Louise sig ud i en affære, der får konsekvenser for hendes videre liv. Og naturligvis bringer Dittes løgn også problemer med sig. Generelt hober problemerne sig op og makkerparret må med desperation finde en løsning.

Spillefilmsdebut

Manuskriptet til ”DITTE & LOUISE” er naturligvis skrevet af ophavskvinderne selv, ligesom det i TV-serien ”Ditte og Louise”, også er Niclas Bendixen, der instruerer spillefilmen.

Både Ditte Hansen og Louise Mieritz debuterer som manuskriptforfattere på en spillefilm, og faktisk debuterer Niclas Bendixen også på det store lærred som instruktør.

Foruden Ditte Hansen og Louise Mieritz, medvirker Anders W. Berthelsen, Lotte Andersen og Marijana Jankovic også i den biografaktuelle komediefilm.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden