5. dec. 2013
Af Dorte Quist

Martin Scorsese roser dansk film

Mads Mikkelsen
Mads Mikkelsen
Foto: All Over Press
Filmlegenden Martin Scorsese overrakte ærespriser til danske film og ikke mindst Nicolas Winding Refn og Mads Mikkelsen.

Marrakech Internationale Festivalen står i Skandinavisk films tegn i disse dage med temaet "Tribute to Scandinavien Cinema", og onsdag overrakte filmfestivalens formand, den legendariske instruktør Martin Scorsese, en pris til den danske instruktør, Nicolas Winding Refn, samt hilste på blant andre Noomi Rapace og Mads Mikkelsen, som måske er Oscar-aktuel til foråret med "Jagten".

Den 13. filmfestival i Marrakech har inviteret ikke færre end 33 skandinaviske filminstruktører til Marokko, og i løbet af den ugelange festival bliver der vist hele 47 nordiske film.

Glade for Danmark

De danske Oscar-vindende instruktører Susanne Bier og Bille August er også i Marrakech, hvor de holder "Masterclass". I det hele taget har Marrakech Filmfestival et godt øje til skandinavisk og især dansk film. Sidste år vandt Søren Malling prisen for bedste mandlige rolle i Tobias Lindholms "Kapringen".

Marrakech og Marokko er blevet et mere og mere kendte sted for internationale filmproducenter. Her er både filmet "Lawrence of Arabia" i sin tid, men også Scorseses "Kundun" og "The last temptation of Christ", samt nyere film som "Gladiator" og "Black Hawk Down" kom i kassen dernede.

Læs mere om: