8. nov. 2017
Af Majken Munk

Mia Lyhne og Ulf Pilgaard med i ny dansk julefilm

Mia Lyhne, Martin Buch, Ella Testa Kusk
Mia Lyhne, Martin Buch, Ella Testa Kusk
Foto: Per Arnesen
Optagelserne til den nye danske julefilm "Julemandens datter" er påbegyndt. Og på rollelisten i den hæsblæsende julefilmses både Mia Lyhne, Martin Buch og Ulf Pilgaard.

Der er et forrygende juleeventyr i vente, når "Julemandens datter" får premiere til næste år. Her kan biografgængere glæde sig til magi, kaneflyvning og medrivende biljagter. Desuden kan navne som Mia Lyhne, Martin Buck, Nicolaj Kopernikus og Ulf Pilgaard ses i filmen.

Julemandens familie

Handlingen foregår i Grønland, hvor Mia Lyhnes karakter, Claudia, bor sammen med sin mand Julius, der er bedre kendt som julemanden. Sammen har de datteren Lucia, der drømmer om et fremtidigt liv som julemand. Det er bare ikke muligt, fordi det kun er drenge, der kan blive julemænd.

Heldigvis giver julemandsskolen hende én chance for at bevise, at hun sagtens kan blive julemand på trods af, at hun er en pige.

Et stærkt hold

Foruden Mia Lyhne er der andre velkendte navne på plakaten. I rollen som julemanden Julius ses Martin Buch. Desuden spiller Nicolaj Kopernikus, Mette Horn og Ulf Pilgaard også med i julefilmen.

11-årige Ella Testa Kusk debuterer i rollen som den ihærdige pige Lucia.

Optagelserne er begyndt

Holdet bag ”Julemandens datter” er også dem, der stod bag filmen ”Emma og Julemanden”, der blev et kæmpe hit i 2015.

Optagelserne til filmen er begyndt. Filmholdet optager i Viborg og omegn, der i de kommende seks uger skal lægge kulisse til blandt anden kaneflyvning og hæsblæsende biljagter. ”Julemandens datter” får premiere den 8. november 2018.

Læs mere om: