Morten Grunwald mindes bryllup i New York

Morten Grunwald og Lily Weiding

Morten Grunwald og Lily Weiding

Foto: Jesper Sunesen/BILLED-BLADET

Skuespilleren Morten Grunwald og hans hustru skal genopleve deres bryllupsrejse på tur til New York.

Onsdag, 10. juni 2009 - af Signe Ravn

Morten Grundwald og hans kone Lily Weiding er blandt teatrenes faste premieregæster. Men selvom de aldrig har været afvisende overfor pressen, så valgte de alligevel, at medierne ikke skulle med til deres bryllup i 1980. Derfor blev parret viet i New York en af præst fra Sømandskirken.

"Præsten mødte op med den sorte kjole og hvide krave i en papæske og gik ud i garderoben og klædte om. Og så knælede Lily og jeg ned på et par læderskamler, der var stillet frem foran vinduet, så vi kunne se ud over Central Park…Det var en meget intim og personlig ceremoni," fortæller Morten Grunwald til fri.dk og afslører, at bryllupsrejsen også blev holdt i New York.

"Vi gik ud på skønne restauranter, besøgte the Museum of Modern Art og sejlede rundt om Manhattan. Bedre bryllupsrejse kan man ikke få. Og alt det skal vi genopleve, når vi rejser til New York i næste uge. Vi skal bo på vores gamle hotel på 44. th Street og gense byen ligesom i gamle dage. Det glæder jeg mig meget til," siger Morten Grunwald til fri.dk.