16. mar. 2014
Af af Dorte Quist

Morten Grunwald: Mit slutspil er begyndt

Morten Grunwald
Morten Grunwald
Foto: Krestine Havemann
Morten Grunwald fylder 80 næste gang, og skuespilleren ved, at livet lakker mod enden. Men mentalt føler han sig stadig ung.

Morten Grunwald er ikke i tvivl.

- Mit slutspil er begyndt. Anden akt af livet. Der er ingen grund til at lyve om det, for jeg fylder 80 år næste gang.

Hver dag tager Morten Grunwald sin stok og går over i Vigørcentret på Skodsborg Badehotel for at svømme og holde sig i gang. Faktisk er han så trofast en gæst i badehotellet, at han har et hvidt medlemsarmbånd om sit håndled, fortæller han i et interview i BT.

Sammen med den 10 år ældre ægtefælle, Lily Weiding, bor parret i en lejlighed i Skodsborgparken, som de flyttede ind i for seks måneder siden. Det halve dobbelthus, de havde boet i også i Skodsborg i mange år, var blevet for stort og for svært at holde.

Selv om benene volder Morten Grunwald problemer, har både han og Lily Weiding det godt, forsikrer han.

Hver eftermiddag læser han højt for sin hustru i en halv time – for øjeblikket er det bogen ”Min Regine” om Søren Kierkegaards forlovelse med Regine Olsen – og bagefter får de en lille middagslur. Sådan har de gjort i snart mange år.

Morten Grunwald fortæller videre i BT, at han faktisk føler sig i bedre fysisk i stand i dag, end dengang han var direktør for Østre Gasværk Teater og ikke mindst vejede 40 kilo mere.

Dengang bestod hans liv af arbejde, mad og gode vine. Til sidst blev vægten så voldsom, at han blev nødt til at få udskiftet begge sine hofter. Det var i den forbindelse, at Morten Grunwald besluttede at tage kniv og gaffel i den anden hånd og rejse på et månedlangt ophold hos den franske urtelæge Alain Mességué. Her tabte Grunwald 40 kilo. Et vægttab han siden har holdt, og han mener, det er grunden til, at han er her i dag.

- Det var et held jeg fik trukket i håndbremsen. Havde jeg ikke gjort det, havde jeg ikke siddet her i dag.

Læs mere om: