28. sep. 2015
Af af Casper Nielsen

Morten Grunwald satte autograf på Olsen Banden-bil

Morten Grunwald ved en tidligere lejlighed
Morten Grunwald ved en tidligere lejlighed.
All Over Press
Benny fra Olsen Banden, Morten Grunwald, glædede en superfan ved at signere hans Chrevrolet Impala, inden han skulle til Tyskland og medvirke i en ny stor udstilling om den populære bande.

Med Morten Grunwalds autograf i forruden satte Olsen Banden-superfan Kasper Christensen fra Møn kursen mod Rostock i Tyskland i sin nye 200.000-kroners dyre Chevrolet Impala fra 1959, der er en tro kopi af Bennys gamle spand.

Kasper Christensen skulle til Tyskland for at se den nye Olsen Banden-udstilling, som Grunwald selv var med til at indvie i august.

Museet ligger i Kunsthalle Rostock i Tyskland (i det tidligere DDR, red.), og udstillingen hedder ”Olsen-Banden på museum” og er en tosproget tysk/dansk udstilling, der vises frem til 22. november i år.

LÆS MERE: Morten Grunwald led af sceneskræk

Morten Grunwald: Helt i Bahs og Ballings ånd

Morten Grunwald slår fast, at det er ”Mächtig Gewaltig” (skide godt, red.), hvad der er gjort ud af denne hyldest til kronjuvelen i den danske filmskat.

- Det var overvældende. Som jeg sagde i min lille åbningstale (som Grunwald holdt på tysk da udstillingen blev indviet, red.), var der jo aldrig nogen, som forestillede sig, at vort arbejde med Olsen Banden-eventyret en dag skulle ende på et museum. Og så var hele udstillingen en stor oplevelse, fordi den var skabt ud fra en spændende analyse af Olsen Bandens betydning for det forhenværende DDR-diktatur, fortæller Morten Grunwald, og tilføjer:

- Erik Balling og Henning Bahs ville glædet sig over det kompetente og grundigt gennemarbejdede projekt. Spektakulært, flot og meget underholdende, helt i deres egen ånd!

GALLERI: Olsen Banden

Læs mere om: