19. nov. 2015
Af af John Lautrup

Nikolaj Coster-Waldau filmer i København

Nikolaj Coster-Waldau
Nikolaj Coster-Waldau
Foto: Hanne Juul
Nikolaj Coster-Waldau indspiller ny dansk thriller med sin "Game of Thrones"-kollega, Birgitte Hjort Sørensen

Nikolaj Coster-Waldau begynder i næste måned indspilningen af en ny dansk film i København.

Den danske "Game of Thrones"-stjerne vender for en stund hjem for at spille hovedrollen i thrilleren "3 ting" sammen med Birgitte Hjort Sørensen, der også er stærkt på vej til at få en flot karriere i udlandet.

Oven i købet med samme afsæt i succes-serien "Game of Thrones", hvor hun i sæson fem dukkede op som den barske wildling, Karsi.

Næste år kan hun ses i Martin Scorceses HBO-serie "Vinyl", der har 1970'ernes New York-rockscene som miljø.

"3 ting" er Jens Dahls debut som instruktør, og han har også skrevet manuskriptet. Det sidste har indtil nu været hans hovederhverv. Han debuterede som filmforfatter på Nicolas Winding Refns "Pusher" i 1996 og har siden skrevet afsnit til en stribe danske TV-serier. Herunder "Sommer", "Lulu & Leon" og senest "Norskov".

Nikolaj Coster-Waldau som sprængstofekspert

I "3 ting" spiller Nikolaj Coster-Waldau en sprængstofekspert, der i kompagniskab med en gruppe serbiske kriminelle stjæler 60 millioner kroner.

Han bliver fanget og beslutter at indgå i et vidnebeskyttelsesprogram for at beskytte sig selv og fælde sine medskyldige. Indtil retssagen begynder, skal han opholde sig på et hotel, og han kræver tre ting af politiet som modydelse for sit vidneudsagn. Blandt andet, at de skal hente en kvinde (Birgitte Hjort Sørensen), som han ikke har set i syv år.

Filmen får premiere til oktober næste år.

LÆS MERE: Nikolaj Coster-Waldau får tre sæsoner mere med "Game of Thrones"

https://imgix.billedbladet.dk/bb-11929.jpg
Birgitte Hjort Sørensen
Foto: Birger Storm

Læs mere om: