Tirsdag, 7. april 2020 - af af

Nikolaj Coster-Waldau: Kærlighed og fællesskab er de bedste våben

Nikolaj Coster-Waldau
Nikolaj Coster-Waldau
Foto: Kaspar Wenstrup
Nikolaj Coster-Waldau, der er aktuel i filmen "Krudttønden" mener, at kærlighed og fællesskab er de bedste våben i kampen mod frygten.

Rundt omkring i hele landet er skoler, virksomheder, kulturinstitutioner og meget mere påvirket af coronakrisen. Og nogle af dem, der har været nødt til at holde lukket i en periode, er de danske biografer.

Blot en uge inden dørene blev lukket, var der premiere på den danske film ”Krudttønden” med 49-årige Nikolaj Coster-Waldau i en af de bærende roller.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Nikolaj Coster-Waldaus våben mod frygten

Det er en barsk film, der handler om terrorattentatet på Krudtttønden og Synagogen i København i 2015.

Nikolaj Coster-Waldau spiller politimanden Rico, der undervejs gennemgår nogle forandringer. Rico siger blandt andet, at det er vigtigt at holde fast i menneskeligheden, når verden virker skræmmende, usikker og ond, og skuespilleren er enig med sin karakter i, at kærlighed og fællesskabet er de bedste våben mod frygten.

Nikolaj Coster-Waldau: Vi er nødt til at skubbe os selv

- Det er en del af det at være dansk at være reserveret. Det er jeg også selv. Men vi er nødt til at skubbe til os selv indimellem. Vi elsker jo sammenholdet. Når der er store fodbold-begivenheder, springer vi hinanden om halser og fester i gaderne, siger han og griner, da han erkender, at der kan være langt mellem snapsene, når det gælder fodboldslandshodlets succeser.

Få BILLED-BLADET hjem til dig Se alle vores tilbud her!

- Men de fleste vil gerne være med. Det kunne vi også se, da Kim Larsen døde, og det var fakkeloptog gennem byen. Han har jo også om nogen prædiket kærlighed og sammenhold, siger Nikolaj Coster-Waldau om den folkekære sanger.

Også i disse tider hvor coronakrisen rammer Danmark, oplever man mange steder, at nye fællesskaber blusser op - blandt andet er fællessang blevet meget populært. 

Læs hele det store interview med Nikolaj Coster-Waldau i BILLED-BLADETs store påskenummer, der er på gaden nu.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden