Torsdag, 3. marts 2016 — af Casper Nielsen

Nikolaj Lie Kaas havde hustruen med til Flaskepost fra P

Foto: Birger Storm
Nikolaj Lie Kaas nyder at spille Carl Mørk i ”Flaskepost fra P”, men har aldrig talt med forfatteren bag succesbøgerne Jussi Adler-Olsen, der var uenig med Zentropas fortolkning af hans bøger.

Nikolaj Lie Kaas kunne i aftes lade sig hylde med klapsalver, sammen med resten af holdet bag ”Afdeling Q”, da Imperial lagde biograf til premieren på ”Flaskepost fra P”.

Filmen er den tredje i rækken af Jussi Adler-Olsen filmatisereringer om den psykologisk martrede politimand Carl Mørck, og Nikolaj Lie Kaas er glad for at portrættere ham.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

- Carl Mørk er en fornøjelse at spille. Men også lidt af en personlighed, sagde Nikolaj Lie Kaas til BILLED BLADET, da han kom med sin hustru Anne Langkilde.

LÆS MERE: Nikolaj Lie Kaas og døtrene hjælper Red barnet

Ikke talt med Jussi

Alligevel har han aldrig konfereret med forfatteren bag bøgerne, Jussi Adler-Olsen om hvordan figuren skulle gribes an.

- Jeg har læst de fire første bøger, og tog dem alle på én gang, inden vi begyndte optagelserne, men jeg har aldrig mødt eller talt med Jussi Adler-Olsen. Han var imod den linje vi lagde med manuskripterne, og derfor har det heller aldrig været oplagt at konsultere ham, siger Nikolaj Lie Kaas.

- I "Flaskepost fra P" har vi fået en ny instruktør, Hans Petter Moland, der er syv år ældre end Mikkel Nørgaard, og ser tingene på en ny måde. Det har givet et frisk pust, og det er fedt at få rystet posen.

Hans Petter lavede også lidt om på manuskriptet undervejs, men generelt bruger vi virkelig mange kræfter på at gøre det så godt som muligt. Da det jo er en lidt forslidt genre, så vi skal passe på ikke at kede publikum. Men jeg hører og fornemmer i aften, at selv folk, der ikke er til krimier, kan lide den - på trods af genren, siger Kaas.

Får du BILLED-BLADETs nye nyhedsbrev? Klik her og meld dig til!

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden