Nils Malmros er med i kapløbet om Oscar-nominering

Foto: AOP
Filmen "Sorg og glæde" er indstillet til en Oscar-nominering af Det Danske Filminstitut. Instruktøren er overrasket.

Filminstruktør Nils Malmros er glad, men også overrasket.

Han havde ikke ventet, at hans film "Sorg og glæde" ville blive indstillet som den danske kandidat til at blive Oscar-nomineret i kategorien "Bedste udenlandske film".

- Jeg blev lidt overrasket, må jeg sige. Jeg havde ikke set den her komme. Hele det der Oscar er et mærkeligt spil. Det handler nok så meget om, hvordan man vurderer, at dem derovre vil se på tingene, siger han til Jyllands-Posten.

Syv repræsentanter fra filmbranchen og Det Danske Filminstitut, DFI, udpegede enstemmigt Malmros' film foran Niels Arden Oplevs "Kapgang" og Pernille Fischer Christensens "En du elsker".

"Sorg og glæde" tager udgangspunkt i en tragisk hændelse fra Malmros' eget liv, hvor filmens hovedperson - en filminstruktør - kommer hjem fra et foredrag og finder sine kone, der har dræbt parrets lille datter.

- Filmen behandler et sårbart stof. Jeg har gjort alt, hvad jeg kunne for ikke at være sentimental. Det har været en svær balancegang. I Amerika vil man gerne have, at film er sentimentale, så derfor havde jeg ikke rigtig set indstillingen komme, siger Nils Malmros.

Først skal filmen dog igennem flere udvælgelsesprocesser, før det 15. januar bliver meddelt, om den er Oscar-nomineret. 

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden