26. nov. 2013
Af John Lautrup

Nils Malmros: Folk sender blomster

Nils Malmros
Nils Malmros
Foto: AOP
Langt over 100.000 danskere har set "Sorg og glæde", og mange af dem sender breve og blomster til en dybt berørt Nils Malmros og hans hustru, Marianne Tromholt.

Nils Malmros seneste og sidste film "Sorg og glæde" har virkelig fået tag i publikum. Den århusianske filminstruktør og hans kone, Marianne Tromholt, modtager breve og blomster fra folk, som er dybt berørte af parrets historie.

- Folk skriver og siger tak og sender blomster til Marianne. Jeg tror, det er filmens budskab om, at kærlighed overvinder alt, der griber publikum, siger Nils Malmros til BT.

Filmen er baseret på ægteparrets personlige tragedie. De mistede i 1984 deres ni måneder gamle datter, da Marianne Tromholt dræbte hende i en psykose. Alligevel er de blevet sammen.

Siger også tak til konen

- Min hustru har af indlysende grunde ikke deltaget i premierer, pressekørsler og den slags omkring filmen, og det forstår folk godt. Men de vil samtidig gerne sige tak, også til Marianne, som har fået en del hilsener, fortæller Nils Malmros til BT og tilføjer:

- Folks reaktioner er meget, meget rørende, og vi kan jo ikke andet end være dybt berørte over den måde, folk har taget filmen til sig.

Læs mere om: