24. jul. 2013
Af Karina Didriksen

Nils Malmros’ hustru kommer ikke til premieren på film om sig selv

Marianne Tromholt og Nils Malmros.
Marianne Tromholt og Nils Malmros.
Foto: Ole Bjørk
Filminstruktørens kommende drama handler om sin kones drab på deres datter, men Marianne Tromholt ønsker ikke at være en del af det.

Nils Malmros’ nyeste film ”Sorg og glæde” tager udgangspunkt i hans egen private tragedie, som han oplevede, da hustruen Marianne Tromholt slog deres ni måneder gamle datter Anne ihjel i 1984 under en psykose.

Dramaet får premiere i de danske biografer den 14. november, men når filminstruktøren glider op af den røde løber til gallapremieren, bliver det uden hustruen ved sin side.

- Min kone ønsker ikke at deltage i nogen form for interview eller lignende på noget tidspunkt, skriver Nils Malmros i en mail til BT.

Den 68-årige instruktør og hans hustrus smertefulde forhistorie er først blevet offentligt kendt i denne uge.

Flere medier har dog haft kendskab til tragedien, men har respekteret, at Malmros ville holde det hemmeligt, indtil Marianne Tromholt lagde sit arbejde på hylden. Hun var skolelærer, da hun som 33-årig dræbte parrets eneste barn, og hun vendte senere til bage til stillingen.

- Det var afgørende, at pressen ikke skrev noget, før min kone blev pensioneret som skolelærer, fortæller Malmros til BT.

Læs mere om: