Nils Malmros:
Nils Malmros i bitter strid

Nils Malmros

Nils Malmros

Foto: AOP
Filminstruktør Nils Malmros og den tidligere skuespiller Line Arlien-Søborg er havnet i et uforsonligt opgør i kølvandet på hans seneste film "Sorg og glæde".

Engang var Line Arlien-Søborg Nils Malmros' foretrukne skuespiller. Hun har også hjulpet ham bag kameraet på adskillige af hans film. Men nu har den 47-årige gymnasielærer indledt et opgør med sin gamle mentor. Et opgør, som han ikke tøver med at kalde et karaktermord på ham.

Sagen er, Line Arlien-Søborg er rasende over, at Nils Malmros mod hendes vilje har inddraget hende i hans seneste film "Sorg og glæde". Den handler om instruktørens store livssorg. Nemlig at hans kone i en psykose dræbte parrets ni måneder gamle datter.

Line Arlien-Søborg er utilfreds med, at Malmros har taget en scene med i filmen, hvor de to angiveligt har en gensidig flirt kørende umiddelbart efter drabet. Hun afviser, at hun flirtede, og det har Nils Malmros efterfølgende givet hende ret i.

Tilliden forsvandt

Line Arlien-Søborg har i et opsigtsvækkende indlæg i filmmagasinet EKKO beskrevet, hvordan Malmros i virkelighedens scene erklærede sin kærlighed til hende og i samme åndedrag udtalte, at forelskelsen havde en andel i konens psykose.

- Den tillid jeg havde haft til Malmros forsvandt med ét. (..) Min verden brød sammen. Jeg var i chok. Alt faldt på plads, og samtidig faldt alt fra hinanden. Jeg havde ikke fornemmet hans følelser før og var dybt rystet over den måde, jeg pludselig blev inddraget i hans og hustruens personlige tragedie, siger hun i EKKO.  

Nu har Nils Malmros så svaret kraftigt igen i EKKO og afviser blankt, at han nogensinde skulle have sagt, at han var forelsket i hende.

- Hun har aldrig tidligere nævnt, at jeg skulle have sagt, at jeg var forelsket i hende. Hvad jeg gjorde og sagde, og hvordan mine voyeuristiske følelser for Line var, bliver rimeligt beskrevet i "Sorg og glæde". At vi yderligere talte om min tragedie og hendes uforvarende andel i den, var indiskutabelt forkert af mig. Men Line var dog 17 et halvt år gammel, skriver Nils Malmros.

Ked af fjendtligheden

Hændelsen foregik under filmfestivalen i Berlin i 1984, hvor han deltog med "Skønheden og udyret" - en film med Line Arlien-Søborg i den kvindelige hovedrolle.

Instruktøren beklager, at det hele er endt i et traume for Line Arlien-Søborg, men også han føler sig svigtet.

- Line har betydet uendelig meget meget for mig og mine film, og jeg er ægte ked af, at vi er endt i denne fjendtlighed. Line synes, at jeg svigter vores venskab, men omvendt er jeg dybt skuffet over, at hun ikke forstår, hvor totalt afgørende "Sorg og glæde" er for mit liv (..) Jeg synes ikke, at jeg på nogen måde udleverer hende i filmen, skriver han i indlægget.  

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden